Villányi Rozémaraton 2019

Villányi Rozémaraton 2019 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Időpont: 2019. július 12 - 13.

Villányi Rozémaraton 2019Készülj, júliusban ismét Rozé Fesztivál Villányban! Idén 9. alkalommal rendezik meg július közepén az ország „legrózsaszínűbb” fesztiválját, a Villányi Rozé Fesztivált, amely a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a két napos ingyenes fesztiválra érkezőket. A nagyszínpadi koncertek, gyerekprogramok, a borvidék legjobb rozé borai és a régió gasztronómiai különlegességei mellett ismét megrendezik a RozéMaratont is.

Megszépült rendezvényhelyszínein idén több újdonsággal is várja a látogatókat Villány Város Önkormányzata az idei Rozé Fesztiválra. A két napos nemzetközi hírű rendezvényt a bor városába nyaranta visszatérő sok ezer vendég a nyár „legrózsaszínűbb” rozé-ünnepeként is emlegeti, amikor nem csak a város és a Villány körüli borvidék pompázik rózsaszínben, hanem a felkészült látogatók is rózsaszínbe öltözve érkeznek. Mindezt nem csak a közel harminc kitelepülő borászat rozé borai kedvéért teszik, hanem a kreatív öltözékek fontos főszereplői az egyre népszerűbb „buli-futóversenynek”, a „RozéMaratonnak” is, ahol többezer futó közül a legkreatívabb rózsaszín öltözéket viselők értékes díjakat nyerhetnek.

A fesztivál színpadi programjai péntek este az Intim Torna Illegál zenekar koncertjével kezdődnek, amit az EnterTrain Party Band utcabálja követ majd hajnalig.

Szombat délelőtt a Diófás téren az Iszkiri gyerekzenekar lemezbemutató koncertje várja a gyerekeket. Az Eislingen térről 10 órakor idén is elstartol a FutaVillány elnevezésű hivatalos negyed és félmaraton futóverseny, ahol a villányi szőlőhegyen át az Ördögárok érintésével csodálatos környezetben tehetik meg a futók 10,5 km-es negyedmaraton és a 21,5 km-es félmaratoni távokat. Kora délutánra már a Rendezvénytérre várják a futókat és a közönséget a szervezők, ahol ezúttal a sportélmény mellett a rózsaszín jelmezeké és a bulié lesz a főszerep. A többezer futót vonzó RozéMaraton versenyzői zenés felvonulás kíséretében 16.30 órakor rajtolnak majd el a Rendezvénytérről. A legrózsaszínűbb jelmezes futóverseny indulóinak 3 km-es távon majd a Rozé Szépségversenyen kell rátermettségüket és kreativitásukat bizonyítani. A felnőtt-, gyermek- és a csapat-kategóriákban indulók rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a zenés felvezetéssel induló távot.

A nagyszínpadi koncertek 18.30-tól a Blahalousiana zenekar, majd 21 órától a többszörös Fonogram-díjas magyar énekesnő és előadóművész, Pásztor Anna zenekara, az Anna & The Barbies zenekar koncertjével folytatódnak.

A Rozé Fesztivál programjai ugyan hivatalosan péntek kora este indulnak, de a készülődés a fesztiválozók számára már napokkal korábban elkezdődik. A RozéMaratonra és a FutaVillány versenyekre érdemes jó előre beregisztrálni a fesztivál honlapján.

Programok

Intim Torna Illegál
2019. július 12 @ 21:00
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
Az Intim Torna Illegál 2010-es megalakulása óta hazánk egyik kedvenc koncertzenekara, a klub- és fesztiválélet egyik legenergikusabb produkciója, amely mély gondolatokat tálal fülbemászó slágerekbe csomagolva.

Utcabál – EnterTrain Party Band
2019. július 12 @ 23:00
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
Igazi party hangulat az éjszakába nyúlóan az örökzöldektől egészen a mai slágerekig.

ISZKIRI gyermekzenekar – Macikat a magasba!
2019. július 13 @ 10:00
Diófás tér, Diófás tér 4-12.
A humoros szövegeivel és vagány zenéjével ismertté vált ISZKIRI zenekar lemezbemutató koncertje.

FutaVillány
2019. július 13 @ 10:00
Eislingen tér, Baross Gábor utca 13
Hivatalos negyed és félmaraton futóverseny a villányi szőlőhegyen a Futa Föld Sport Kft. szervezésében. Távok: negyedmaraton egyéni: 10,5 km, félmaraton párban: 21,1 km.
Bővebb információ: www.futavillany.hu

Jelmezmustra
2019. július 13 @ 15:30
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek nyilvános mustrája.

Rozémaraton – Bemelegítés
2019. július 13 @ 16:00
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval és fitRbox csapatával.

ROZÉMARATON-BULIFUTÁS
2019. július 13 @ 16:30
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.

– VERSENYFELHÍVÁS –

FIGYELEM VÁLTOZTAK A DÍJAZÁS FELTÉTELEI!
2019. július 13-án, a Rozé Fesztivál második napján kerül megrendezésre a Villányi RozéMaraton címet viselő jelmezes futóverseny. A vetélkedőn a résztvevők karneváli hangulatban, rozé fröccs és málnaszörp frissítők kíséretében futhatják végig a távot. A versenyen kizárólag a kreatív öltözeteket díjazzák a szervezők!

Nevezés és díjazás: ITT

Időpont: 2019. július 13. szombat

Helyszín: Villányi Rendezvénytér

Nevezés: július 12. 11.00 óráig online

július 13-án Villányi Rendezvénytéren a RozéMaraton regisztrációs pavilonjában 10.00 – 16.00 óra között

Közös bemelegítés: 16:00

Rajt: 16.30

Táv: 3 km

Kategóriák: egyéni, csoportos, gyermek

Különdíj: annak a „Legrozébb” indulónak jár, aki a legtöbb rózsaszín ruhadarabot és kiegészítőt viseli.

A részvétel feltétele: minimum 1db rózsaszín ruhadarab vagy kiegészítő viselése.

A RozéMaraton mellett, a profi futók számára a FutaFöld Sport Kft. szervezésében, FutaVillány néven hivatalos félmaratont szervez Villányban. amely 10:00 órakor indul az Eislingen térről.

ROZÉ SZÉPSÉGVERSENY
2019. július 13 @ 17:15
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése. A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik!

Blahalousiana
2019. július 13 @ 18:30
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor

A Blahalouisiana a hazai modern pop-rock egyik legjelentősebb fiatal zenekara. A zenekar évek óta teltházas klubkoncerteket ad, és jelen van az összes nagy fesztiválon.

Anna & The Barbies
2019. július 13 @ 21:00
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
Több, mint egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból az Anna and the Barbiest rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek fejében…

Koktail4U Party Zenekar
2019. július 13 @ 23:00
Villányi Rendezvénytér, Ady Endre fasor
Hazánk egyik legnépszerűbb bulizenekara a szombati party hangulat felelőse.
Fesztivál INFO

A rendezvény díjmentesen látogatható.
A rendezvény teljes időtartama: 2019. július 12. 18.00 órától – 2019. július 13. 02.00 óráig.

A rendezvény nyitvatartási rendje:
péntek: 18:00 – 02.00 óráig
szombat: 10.00 – 02.00 óráig
Utazás

Pécs-Villány
Pécs-Villány távolsága kb. 35 km (személygépkocsival kb. 30 perc). A Pécset és Villányt összekötő legrövidebb útvonal átszeli Kozármislenyt, Szemelyt, Újpetrét, Palkonyát és Villánykövesdet. Villánykövesdről Villányba érkezünk, ahol elsőként a vasútállomás (bal oldalon), majd a Csányi Pincészet épülete (jobb oldalon) mellett haladunk el. A pincészettel szemben egy kis levezető út kanyarodik a Rendezvénytér parkolójába, mely alatt a Rendezvénytér épülete helyezkedik el.

Amennyiben a vasúti közlekedést választjuk, Pécsről Villányba kb. 45 perc alatt érkezünk meg. A Vasútállomástól egyenesen a Rendezvénytérig kb. 600 m-t kell gyalogolni (kb. 5 perc).

Siklós-Villány
Siklós felől Villány 15 km-re található (személygépkocsival negyed órás út). A Siklóst és Villányt összekötő úton haladva Siklósról Nagyharsányba, onnan pedig Villányba érkezünk. A Villány táblától egyenesen a főút (Baross Gábor utca) vonalát követve egy Coop ABC (jobb oldalon) mellett, majd a balra kanyarodó főútvonalon maradva az általános iskola, ezt követően pedig a Csányi Pincészet épülete (bal oldalon) mellett haladunk el. A pincészettel szemben egy kis levezető út kanyarodik a Rendezvénytér parkolójába, mely alatt a Rendezvénytér épülete helyezkedik el.

A városközpontban elhelyezkedő Villányi Polgármesteri Hivataltól kiindulva déli irányba található a Villány Rendezvénytér. A cél felé haladva elmegyünk az ANDA Festékbolt, a Villányi Kultúrház, majd a Coop ABC mellett, s egyenes a Rendezvénytér gyalogos bejáratához érkezünk.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés