Adventi Pincenyitogató a Hajósi Pincefalu

Adventi Pincenyitogató a Hajósi Pincefalu - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Idén december 7-én, megrendezésre kerül a már hagyományosnak mondható Adventi Pincenyitogató a Hajósi Pincefaluban. A pincegazdák ismét borkóstolóra hívnak minden borkedvelőt, hogy finomabbnál finomabb boraikkal megörvendeztessék az ide látogatókat.

 A 2019-es év utolsó rendezvényén várunk Titeket sok szeretettel, 13 nyitott pincével, ízletes borokkal, házi finomságokkal, messze földön híres hajósi vendégszeretettel és még sokáig sorolhatnánk…

De inkább látogassatok el hozzánk és tapasztaljátok meg személyesen, hogy milyen, amikor élettel telnek meg a hangulatos Pincefalu utcái, présházai.

December 7-én ismét karácsony-illatúak lesznek a Pincefalu utcái. Sétálgatva azokon be-betérhetünk egy-egy présházba, amelyek ablakából kiszűrődő fények és hangok szíves vendéglátást ígérnek az arra járóknak. Ahogy az elmúlt rendezvényeinken, kézműves vásárral és gasztro élvezetekkel is készülünk az ide látogatóknak, kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosítva minden korosztály számára. Ha szeretnétek egy hangulatos, finom borokban és élményekben gazdag napot elölteni, akkor itt a helyetek!

Milyen típusú borokkal találkozhatsz?

Cabernet Franc és Sauvignon, Kékfrankos, Zweigelt, Kadarka, Olaszrizling, Cserszegi Fűszeres, Kövidinka, Irsai Olivér például biztosan – a legfrissebbektől kezdve évjáratos különlegességekig, mindenféle borokat lehet majd kóstolni!

Nyitott pinceajtókkal, jó kedvvel és jó borokkal várunk Titeket!

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

NYITVATARTÁS:
December 7. szombat: 12.00-22.00 (egyes pincék hajnalig is nyitva tarthatnak)

BORTÚRA JEGY:
A jegyeket a Pincefalu központjában a Szent Orbán szobor melletti téren (Hirrlingen tér) található információs pontnál tudjátok megvenni 12 és 20 óra között.

- Jegytípusok:
• Normál jegy: 4500 Ft – 20x0,5 dl-es kóstolójegy
• XL-es jegy: 7000 Ft – 40x0,5 dl-es kóstolójegy

Bármely belépő megvásárlásával:
- egy exkluzív kóstoló poharat (XL-es jegy mellé nagyobb poharat biztosítunk)
- egy térképet is kaptok, amelyen a nyitott pincéket jelöltük be nektek
- ezeken felül garantálhatjuk a családias hangulatot, és azt az élményt, hogy közvetlenül a pincegazdától kaphattok érdekes információkat az épp fogyasztani kívánt borokról

Ha mindezzel felszerelkeztetek, már neki is indulhattok a bortúrának! A tájékozódásban a présházakra kitűzött „NYITOTT PINCE NAPOK” zászlók, a présházak ablakaiban világító fények, valamint a borosgazdák is segítenek majd nektek.
GASZTRO ÉS KÉZMŰVES VÁSÁR

A rendezvényen bőven lesz mivel megtölteni a gyomrotokat, ugyanis lesz minden, mi szem-szájnak ingere: gyros tál, vaslapon sült tarja hasábburgonyával és ajvárral, kézműves hamburger, házi készítésű borkorcsolyák, kürtőskalács, házi lekvárok, kávé, tea, forralt bor és még sok-sok finomság.

Ezen a rendezvényen is több kézművesnek biztosítunk lehetőséget, hogy megmutathassa portékáit a nagyérdeműnek. Házi készítésű vegyszermentes kozmetikumokat, bőrdíszműves termékeket, termelői mézet, fából készült dekor- és használati tárgyakat, egyéb dekorációs termékeket, valamint Pincefalus ajándéktárgyakat is vásárolhattok.

Jó, ha tudjátok, hogy a Pincefaluban kétágyas, fürdőszobával ellátott vendégszobáiban van lehetőségetek kipihenni a bortúra fáradalmait.

MEGKÖZELÍTÉS: Hajós – Pincefalu, Borbíró utca (GPS: 46.3851588608649 / 19.150242805481)
A HAJÓSI PINCEFALURÓL

Mintegy 1200 apró présház szegélyezi a Hajósi Pincefalu kacskaringós utcáit, melyek löszbe vájt borospincéket rejtenek. A csodás zöld környezetben elterülő Pincefalu igazi kuriózum, a legnagyobb a maga nemében. Messze földön híres borai között olyan fajtákat találunk, mint a Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Kadarka és Cserszegi fűszeres. Az elmúlt 30-40 évben számos pincét alakítottak át vendégfogadóvá, így a bor, a termelői ételek és a vidéki élet kedvelői számára ideális helyszín a kikapcsolódáshoz.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Forrás: https://www.programturizmus.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés