Ízes Magyarország: Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál

Ízes Magyarország: Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál - 5.0 out of 5 based on 2 votes
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Pin It

Időpont: 2019. augusztus 09 - 10.

 Ízes Magyarország: Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál

Gasztronómiai időutazás a barokk kor ízeinek és szellemiségének megidézésével Fertődön, augusztus 9. és 10. között.

A versailles-i és bécsi mintára épült fertődi Eszterházy-kastéllyal szemben, a Gránátos házak közötti sétányon megrendezett kulturális és gasztronómiai fesztiválon nemcsak a korszak feledésbe merült ételeiből, de a barokk pompából is ízelítőt kapunk.

A szervezők jelmezes, történelmi főzőversenyre invitálják a résztvevőket, akik két kategóriában mérhetik össze felkészültségüket: a barokk úri konyha ételeinek elkészítésében és tálalásában, továbbá a 17. században kialakuló csárdakonyha fogásainak bemutatásában, mai magyar alapanyagok felhasználásával.

Az ételeknek igazodniuk kell a barokk receptúrákhoz, így a csapatoknak kerülniük kell az olyan nyersanyagokat, mint például a pirospaprika, paradicsom, krumpli és rizs, de habarást sem használhatnak.

A fesztivál idei díszvendége Berettyóújfalu lesz.

3 hely, amit látni kell a környéken

Esterházy-kastély: A fertődi barokk főúri kastélyban vezetett túrán nézheti meg a fényűző hercegi lakosztályokat, a Marionettszínházat és a Víztorony körpanorámás vetítését, amely virtuális sétára visz a múltba.

Kócsagvár: Sarródon áll Magyarország legnagyobb náddal fedett épülete, a Kócsagvár, ahol a Fertő vidékét bemutató állandó kiállítások mellett időszaki és vándorkiállítások váltják egymást.

Vasúti Lámpamúzeum: Haragovics József gyűjteményének legszebb darabjaiból egyedülálló múzeumot rendezett be Fertőszéplakon. A kiállított 270 vasúti lámpa mindegyike különlegesség.

Infó: fertodfesztival.hu, fertod.hu/turizmus

Forrás: turizmus.com

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés