Visegrádon versengenek 21 ország legjobb borai

Visegrádon versengenek 21 ország legjobb borai - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Visegrádon versengenek 21 ország legjobb borai

Huszonegy országból közel hatszáz nevezés érkezett a Közép-Európa boriránytűjének tartott VinAgora Nemzetközi Borversenyre. A műfajában a világ tíz legjelentősebb megmérettetése közé sorolt VinAgorán csütörtöktől három napon át tart a finom nedűk bírálata a visegrádi Thermál Hotelben - olvasható a rendezvény szervezője, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. közleményében.
A tizenegyedik alkalommal megrendezett borversenyen nyolc főkategóriában ítéli oda az értékes érmeket a 36-42 főből álló nemzetközi bíráló bizottság. Az idei újdonságok közé tartozik a magyar minták egyikének adható különdíj, illetve, hogy míg korábban az összes nevező 30 százaléka kaphatott érmet, addig most ez az arány kategóriánként értendő a közlemény szerint.
A többek között Belgiumból, Brazíliából, Chiléből, Franciaországból, Kanadából, Olaszországból, Romániából, Svájcból, sőt Tunéziából érkező zsûritagok mellett a minőségi borfogyasztást és a borkultúra népszerűsítését szívügyüknek érző médiaítészek is jelen lesznek, illetve döntést hoznak. A hivatalos eredményhirdetésre és a különdíjak átadására július 3-án, a budapesti Iparművészeti Múzeumban kerül sor. (MTI)
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés