Idén közel 7 000 vendég volt kíváncsi a VinCE Budapest Wine Show programjaira. A péntektől vasárnapig tartó borkiállításra több száz nemzetközi borértő, köztük neves szaktekintélyek és számos Master of Wine, kereskedő is Budapestre látogatott.

Forrás: turizmus.com

 A mesterkurzusok előadói és különleges borai a világ minden pontjáról érkeztek, de a vendégek között is voltak, akik távoli országokból utaztak ide a rendezvényre.

A hatodik VinCE Budapest Wine Show meghatározó szerepet tölt be Közép-Európa egyik legjelentősebb borszakmai találkozójaként – a közel 7 000 vendég körülbelül harmadát idén is borászok és a pincészetek kollégái, a vendéglátásban dolgozók, borszakértők és borkereskedők, szakírók adták.

A külföldi látogatók összesen 15 országból érkeztek és több százan voltak, a környező országokból buszokatindítottak.A VinCE meghívására közel száz nemzetközi szaktekintély is Budapestre utazott. A 160 válogatott kiállító, köztük a Corinthia Hotel termeiben felvonuló hazai borászatok így nemcsak a nagyközönségnek, de a borvilágban meghatározó szereplőknek is bemutathatták boraikat és visszajelzést kaphattak munkájukra. A tokaji borokat például olyan mesterek mutatták be, mint ElizabethGabay MW, CarolineGilby MW és Darrel Joseph, a régió specialistája. Borbeszerzők az Egyesült Királyságból, az USA-ból, Hollandiából és Oroszországból, Romániából, Tajvanról érkeztek.

A válogatott, minőségi borokat felsorakoztató sétáló kóstoló a borkedvelőket is vonzza, idén a rendezvény mindhárom napjára már előzetesen minden jegy elkelt. Nagy volt az érdeklődés a champagne kurzusokra és a Bordeaux mesterkurzusra is, a szervezők ezért felemelték a szokásos létszámot, további helyeket biztosítottak a két előadóteremben.

A borokat idén okostelefonon is értékelhette a közönség, a legtöbb szavazatot a tokaji Árpád-Hegy Pince 6 puttonyos Aszúja kapta, így a VinCE magazintól ők kaptak meghívást egy szakmai útra a hétvégi ProWein rendezvényre, Németországba. Népszerű volt a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Meta Téma nevű tétele és Gere Tamás & Zsolt PincészeténekPinot Noir Válogatása is.

A VinCEAwards keretében idén először díjazták a legjobb szakmai teljesítményeket a borvilághoz szorosan köthető területeken, mint a gasztronómia, a kereskedelem, a borturizmus vagy a bormarketing. A tíz kategóriában kiosztott díjakat pénteken este adták át.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés