Tőzsdére vitték a miskolci kocsonyák legjavát
Annak ellenére, hogy még csak tavaly ismerkedtek meg a vendéglátóipar szereplői a Miskolci Kocsonyafesztiválon a Kocsonyatőzsde működésével, a mostani, második alkalommal már otthonosan érezték magukat a vetélkedésen.
A vevőknek alkalmuk nyílik arra, hogy az ár-érték arányt figyelembe véve a legjobb és még megfizethető készítményt rendeljék meg. Komoly tételekről van szó, hiszen a hétvégi fesztiválra 250-300 ezer vendéget várunk, akiknek a többsége szereti a kocsonyát – fejtegette Rózsa Edit alapító-tulajdonos, a Kocsonyatőzsde ötletgazdája.

A fesztivál széles kínálatában kitüntetett helyet kap a vendégek készítményei mellett a híres miskolci kocsonya. A legnagyobb szállítók vállalták is a megmérettetést, köztük a Bormúzeum, a Kandik és társa hidegkonyha, a Diósgyőri Party-Service Kft és a Megyebíró étterem. A vevők végigkóstolták a hagyományos alapanyagokból, aztán a füstölt húsból, a harcsából készülteket, a tojásosan és a magyarosan főzötteket.
Egyelőre még nem tudni, milyen mennyiségben rendelnek,és melyik konyha készítményét találták a legfinomabbnak a szakemberek.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés