Történelmi Vigasságok Egerben

Történelmi Vigasságok Egerben - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Történelmi Vigasságok Egerben

Eger városa idén ötödik alkalommal rendezi meg július 14-16. között a Középkori Piactér elnevezésű történelmi fesztivált, amely Történelmi Vigasságok néven vált minősített fesztivállá. A korábbi évek szokásához hűen hazánk történelmi hagyományőrző csapatai ismét Eger belvárosában gyűlnek össze, hogy közösen idézzék meg a középkor hangulatát.

A meglepetés vendég Törökország. A közönséget sokszínű hagyományőrző, kulturális és gasztronómiai programok várják. A megnyitón Eger polgármestere átadja a város kulcsát a hagyományőrzőknek, akik ünnepélyes ígéretet tesznek a város védelmére. Az első nap egyik leglátványosabb mozzanata a résztvevők színes felvonulása az  Egri Várba.

Az esti kiemelt program keretében a török vendégek tiszteletére csendülnek fel Huszka Jenő Gül Baba című. operettjének ismert dallamai. Hallhatók-láthatók lesznek gyermekdarabok, operett-slágerek és musicalrészletek is.

A Középkori Piactér Míves vására az autentikus török élelmiszerek mellett egyedi kézműves termékekkel is kedveskedik a látogatóknak. A török csemegék mellett a Középkori Piactéren feltűnik a város messze földön híres desszertje is, az egri gömbpalacsinta, amely diós töltelékével, vaníliás mártásával felejthetetlen gasztronómiai élvezetet kínál.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés