Idén hetedik alkalommal rendezik meg az augusztus 20-i Szent István napi ünnepségek kísérő rendezvényeként a Magyar Izek Utcáját. A Várkert Bazár előtt, a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér közötti, kétnapos, gazdag étek- és programkínálatról csütörtökön számoltak be a szervezők.

Forrás: turizmus.com

A Magyar Pékszövetség idén egy igazi kovászos újbúza lisztjéből készült kenyeret kínál az ünnepi asztalra. A kenyér idén lesz először ellátva a Magyar Pékség védjeggyel.

A szakmai szervezetek közül a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete is a kezdetek óta hozzájárul a rendezvény sikeréhez, így a Magyarország Tortája verseny győztes süteményei is megvásárolhatók lesznek majd a Várkert Bazár területén.

A gasztrorendezvény ars poeticája a szervezők szerint, hogy válogatott, minőségi magyar alapanyagokból, magyar ízek és receptek szerint, hazai élelmiszereket vonultassanak fel, beleértve a Kárpát-medence több táját.

Meg lehet kóstolni a sokácok szabadtűzön cserépedényben főtt babos ételét, a szatmáriak paradicsomos, tört kukoricával töltött káposztáját, a kötött tésztalevest, a felvidéki mákos pogácsát, de érdekességképpen, nosztalgiaként, a Magyar Honvédség gulyáságyúiban készült ételeit is. Lesz sokféle kézműves fagylalt, sparhelten sült lepény, rózsalángos, kolbice és helyben sütött pityókatekerentyű is.

Számos kézműves stand lesz látogatható augusztus 20-án és 21-én, házi és tájjellegű élelmiszereket hoznak majd el a kistermelők, a gyógynövénykészítményektől a házi szörpökig, pálinkákig és kézműves sörökig.

Az egészségükre odafigyelők az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban ingyenesen megmérethetik testösszetételüket, valamint vércukor szintjüket.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés