Tizennégy új Michelin csillagot kaptak a brit és ír éttermek

Tizennégy új Michelin csillagot kaptak a brit és ír éttermek - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Tizennégy új Michelin csillagot kaptak a brit és ír éttermek

Tizennégy új Michelin csillagot osztott ki brit és ír éttermeknek a térség gasztronómiai kalauzának idén századik alkalommal megjelent kiadványa. Rebecca Burr, a rangos kalauz főszerkesztője az éttermek gazdag sokszínűségét dicsérte a megszorított derékszíjú költségvetés és az ír gazdaság válsága közepette.

"Semmi kétség, 2010 nehéz év volt, de azok a szállodák és éttermek, amelyek értéket nyújtottak a pénzért, bármi áron, azok állták a legjobban a sarat a viharban" - értékelt a főszerkesztő.
A 2011-es új Michelin csillagokkal két új kétcsillagos étterem is született. Az egyik a londoni The Connaught , amelynek egy francia nő a séfje, a másikban, a cornwalli Rockban pedig brit szakács főz.
Azt, hogy akár egy kocsmában is lehet jót enni, a dél-angliai Chew Magna falu vendéglője, a Pony and Trap bizonyította, amelynek konyhája szintén kiérdemelt egy csillagot.
Londonban is szaporodtak az új csillagok, miközben a szabad szájú tévészakács Gordon Ramsay Hell"s Kitchen étterme megőrizte három csillagos státusát. A sztárként ünnepelt Heston Blumenthal Fat Duck étterme szintén továbbra is három Michelinnel dicsekedhet a berkshire-i Brayben, ahol Alain Roux fogadója is három csillaggal bír. A kalauznak 11 csillagot kellett törölnie a tavalyiak közül: ebből kilencet angol éttermektől kellett elvenni; kettőt azért, mert megszűnt az étterem. Anglián kívül a skóciai Summer Isles és a belfasti Deanes vesztette el a csillagját.
A brit szigetek első Michelin kalauzát 1911-ben adták ki, hogy hasznos információival segítsen az utazóknak. Jelenlegi formáját 1974-ben nyerte el Nagy Britannia és Írország évente megjelenő kalauza.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés