Örülhetnek a Miskolctapolcára érkező vendégek, hiszen idén nem kell messzire menniük, hogy megkóstolják azt a tortát, amely 2016-ban viselheti a Miskolc torta címet – a Miskolctapolca szívében található Balajti Cukrászda készítette ugyanis a díjnyertes édességet.

Forrás: turizmus.com

 

A versenyben nevezett tortákat idén is neves mestercukrászokból álló zsűri bírálta el. A zsűri elnöke Garbóczi Ferenc mestercukrász volt, mellette Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács és Lazányi János, a Palotaszálló mestercukrásza vett részt az értékelésben. A zsűrizés során a torta külleme, állaga és ízvilága volt a meghatározó, a zsűritagok nem tudhatták, melyik tortának mely cukrászat volt a készítője, az csak a pontozás lezárulta után derülhetett ki a számukra.

A rendezvény lebonyolításában szakmai iránymutatást és közreműködést vállalt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és Környéke Régió Elnöke, Járcsics Emil, illetve munkatársai is.

A korábbi évek hagyományait követve idén is olyan tortával neveztek a cukrászatok, amelyek kötődnek Miskolchoz. A 2014-es Miskolc torta Ezeríző diótorta volt, amely Diósgyőrhöz volt köthető, a 2015. évi Borvarázs torta az avasi borkultúrához volt kapcsolható, idén pedig a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta a miskolci kocsonyához is  köthető.

A verseny iránt óriási volt érdeklődés a nagyközönség részéről, már az elmúlt hetekben, jóval a cukrászatok nevezéseit megelőzően is több előfoglalás érkezett a 2016. évi nyertes tortára. Az eredményhirdetés alkalmával megtelt a miskolci Városháza aulája érdeklődőkkel, ahol Nagy Júlia, a miskolci turisztikai szervezet vezetőjének köszöntője után Garbóczi Ferenc, a zsűri elnöke mutatta be a versenyben részt vevő tortákat, majd Kiss János, Miskolc MJV alpolgármestere gratulált a nyertesnek, s szintén ő adta át az első szelet tortákat a nagyközösnégnek.

A 2016. évi Miskolc torta, a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta 2016. február 2-tól kapható a Miskolc Cafe-ban, s természetesen a Balajti Cukrászdában is.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés