Tanulmányutak a dél-alföldi régióban

Tanulmányutak a dél-alföldi régióban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Tanulmányutak a dél-alföldi régióban

A Magyar Turizmus Zrt. szervezésében augusztusban és szeptemberben számos külföldi médiaszakember fedezi fel a Dél-Alföld színes, változatos turisztikai kínálatát.

2010. augusztusában a La Razón spanyol napilap két újságírója látogatott Kecskemétre, Kalocsára és Bajára. Szeptember 7-én egy német forgatócsoport járja be Hajós pincesorát, és látogat el az Érseki Kastélyba.
Szeptember 9-12. között német újságírók keresik fel az Alföld és Tisza-tó nagyrégiót. A program Tisza-tavi csónakázással indul, Hajdúszoboszlón fürdőlátogatással és jellegzetes magyaros vacsorával folytatódik, majd a résztvevők a Dél-Alföld irányába veszik útjukat. A továbbiakban megismerkednek a híres szilvapálinkával Békés városában, Gyulán pedig a Várat és a Várfürdő nyújtotta lehetőségeket fedezik fel. Orosháza-Gyopárosfürdőn felkeresik a fürdőt, majd a tanulmányút utolsó állomásaként Szegeden fürdőprogram, halvacsora várja őket, továbbá egy újonnan felújított szálloda vendégszeretetét élvezhetik, valamint városnézés során ellátogatnak a Zsinagógába, és megtekintik a Rembrandt kiállítást a REÖK Palotában.
Szeptember 16-19. között jeles osztrák médiumok képviselői érkeznek a dél-alföldi régióba. A program Lajosmizsén lovasbemutatóval és kocsikázással veszi kezdetét egy híres magyar csárdában, ahonnan a résztvevők Szarvas érintésével továbbutaznak Gyulára, ahol kipróbálhatják a Várfürdő szolgáltatásait, majd városnézés során felfedezhetik Európa híres téglavárát és a Százéves Cukrászda remekeit, ami valójában 170 éves. Útjuk innen Orosháza-Gyopárosfürdőre vezet, ahol fürdő- és szállodalátogatást követően Szeged felé veszik az irányt. A városban fürdőprogram, egy új négycsillagos szálloda szolgáltatásai, a Zsinagógában orgonakoncert, tiszai sétahajózás,a  Reök Palota, a Pick és Paprika Múzeum, majd igazi finom halvacsora várja a résztvevőket. A program megkoronázásaként az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban búcsúzik az MT Zrt. a vendégektől.
Szeptember 19-20.-án a BS Japán TV forgatócsoportja ismerkedik meg Kiskunhalason a csipkekészítés fortélyaival, Kalocsán a pirospaprika feldolgozásával, valamint a méltán nevezetes kalocsai hímzéssel.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés