A Dagens Nyheter szeptember 17-i melléklete először foglalkozott részletesebben a kelet-európai borokkal. A befolyásos napilap hosszan kifejti, hogy manapság sokkal elegánsabb borokat termesztenek Magyarországon, mint régebben, és hogy a tokaji mellett sok új borfajta megtalálható.

Forrás: turizmus.com

A 2015-ös Balassa Bom Boly Furmintot elemzi a szakíró, kiemelve hogy milyen friss és viaszos az íze. Bemutatja röviden a borászt is, Balassa Istvánt, megjegyezve, hogy az új generációs borászokhoz tartozik. A bor négyes osztályzatot kapott egy ötös skálán a cikk írójától.

Budaházy Tokaji Furmintja, a 2013-as évjáratból, a következő tétel, amelyből 245 koronába kerül egy üveg. Ez is négyes osztályzatot kapott. A furmint bio szőlőből készült, aromás és virágos, ásványi ízek jellemzik, teszi hozzá a cikkíró.

A Wetzer Soproni Kékfrankos (2013) 189 koronába kerül. Wetzer Péter háromhektárnyi szőlője az osztrák határ közelében van. A cikkíró ásványi, bogyós gyümölcsös ízűnek érzékeli a nedűt.

Örömhír, hogy a svéd lapok egyáltalán foglalkoznak a magyar borokkal, ugyanis a Systembolagetben nagyon sokáig semmiféle magyar bort nem lehetett kapni. A jövőben ezeket is meg lehet rendelni a monopolhelyzetben lévő svéd alkoholárusító üzlethálózattól.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés