Sikeres volt a gumicsizmás borfesztivál

Sikeres volt a gumicsizmás borfesztivál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Sikeres volt a gumicsizmás borfesztivál

Vasárnap este bezárta kapuit a 19. Budapesti Nemzetközi Bor –és Pezsgőfesztivál központi rendezvénye a Budai Várban. Az öt napon át tartó rendezvénynek idén nem kedvezett az időjárás, ám a borszerető közönséget ez nem tartotta vissza attól, hogy kilátogasson a rendezvényre, felkeresse a már kedvelt borászokat, vagy újdonságokkal ismerkedjen meg.

A rendkívül gazdag programkínálatnak köszönhetően így is több tízezer látogató kóstolta meg a kiváló magyar és külföldi borokat, fedezte fel a gasztronómia különlegességeit és hallgatta a különböző zenei produkciókat.
Sokan a gumicsizmák fesztiváljának nevezték el az eseményt, amelynek zárónapján, vasárnap, a napsütésnek köszönhetően igazi borfesztiválos hangulat volt a jellemző. Sok ismert arc, személyiség tűnt fel a tömegben és meglepetést keltett, hogy Schmitt Pál köztársasági elnök feleségével, Makrai Katalinnal magánemberként tett körsétát a borászatok pavilonjai között, és hosszan időzött a határon túli magyar borászoknál.

A hagyományokat folytatva ezen a napon hirdették ki a Borfesztivál Bora választás eredményét is. A borbírálat iránt érdeklők szerdától vasárnapig a VinAgora sátorban, borok kóstolása közben ismerkedhettek meg a nemzetközi borversenyek professzionális borbírálatainak módszerével és az ő minősítésük döntötte el, hogy 2010-ben mely borok nyerik el a Borfesztivál Bora minősítést.
A győztesek:
Száraz fehér bor kategóriában: György Villa Collection Chardonnay 2009 (György Villa Pincészet Kft.)
Rosé kategóriában: Gál Kunsági Kékfrankos Rosé 2009 (Gál Szőlőbirtok és Pincészet)
Vörös bor kategóriában : Günzer Ördögárok 2007 (Günzer Zoltán)
Édes fehér bor kategóriában: Badacsonyi Kéknyelű Jégbor 2008 (Varga Pincészet)
Tokaji Borkülönlegesség kategóriában: Premium Selection Tokaji Aszú 6 puttonyos Sárga muskotály 2006 (Tokaj Kereskedőház Zrt.)
A Borfesztivál esemény sorozata ezzel még nem fejeződött be. Szeptember 16-án a Művészetek Palotájában a Borfesztivál Gálakoncertje a magyar nemzeti romantika legendás nagyjai előtt tiszteleg. Szeptember 17-én pedig az Experidance Rendezvényközpontban kerül sor a Jótékonysági Borárverésre, ahol 44 tétel kerül „kalapács alá”.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés