Széll Tamás nyerte a Bocuse d Or Selection Hungary döntőjét

Széll Tamás nyerte a Bocuse d Or Selection Hungary döntőjét - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Széll Tamás nyerte a Bocuse d Or Selection Hungary döntőjét

Széll Tamás, az Onyx étterem séfje és segítője, Rácz Krisztián képviselheti a magyar szakácstársadalmat a Bocuse d"Or nemzetközi szakácsolimpia európai döntőjén Brüsszelben, miután pénteken megnyerték a verseny hazai döntőjét.

A győztes 2012. március 20-21-én képviseli Magyarországot a Bocuse d"Or Europe döntőjén, nyereménye részeként hat hétig gyakorolhat egy európai vendégséf oldalán a Magyar Gasztronómiai Egyesület támogatásával.
A második helyezett, Szabó László és segédje, Deák Ádám egy hétig tanulhat a salzburgi Ikarus étteremben, a harmadik helyezett Volenter István és segédje, Benedek Barnabás pedig szintén egy hétig egy Michelin-csillagos budapesti étteremben. 
A HOVENTA szakkiállításon megrendezett versenyen a hazai elődöntőből kikerült nyolc legtehetségesebb séf mérhette össze tudását. A versenyzők hal és hús kategóriában készítettek két-két garnírungot és mártást, a fő alapanyagok a nyelvhal garnélarákkal és a Label Rouge minősítésű szabad tartású csirke voltak.
A Bocuse d"Ort, a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényét több mint húsz éve hívta életre Paul Bocuse mesterszakács, a verseny névadója és elnöke. Az esemény mára világversennyé nőtte ki magát, a válogatásokon és országos döntőkön közel ötven ország indulói vesznek részt, hogy aztán Európa, Ázsia és Amerika legjobbjai mérjék össze tudásukat a döntőn, amelyet kétévente - legközelebb 2013. január 29-30-án - rendeznek meg Lyonban.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés