Valódi és őszinte, olyan igazi. Talán ez jellemezi legjobban a 340 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló Világörökségi kis falut a Cserhátban, amely most pünkösdölni invitálja az érdeklődőket május 24-25-én.

Forrás: turizmus.com

Az időutazás része a sok néphagyományhoz kapcsolódó rendezvény is, mint amilyen a Pünkösd Vasárnap, amelyet nagy örömmel ünnepel meg a falu apraja-nagyja, felöltve a máig őrzött híres palóc népviseletet. Ilyenkor megelevenednek a pünkösdi népszokások is a településen, így felejthetetlen élmény az összeszokott kis közösség életének a részese lenni, még ha csak néhány napra is. A Pünkösd vasárnapi ingyenes rendezvényre mindenkit szeretettel látnak, aki egy kicsit közelről is részese kíván lenni ennek a különleges alkalomnak. Az Ófalu udvaraiban jókedv, táncház, népi koncert és gasztronómiai ínyencségek várják a falu szerelmeseit.

Pünkösd Hétfőn az elmúlt évek egyik legnagyobb hollókői várjátéka a középkorba repíti vissza az érdeklődőket, ahol a gyalogos bandériumok lakják be mind a várat, mind pedig a falut. Lesz itt középkori muzsika, mesejáték, ítélőszék, zászlóforgatás és lakoma is. A sok-sok program középkori program, bemutató mellett a gyerekeket lovaglási lehetőség és fegyverpróbák is várják, míg a felnőttek számára a vásári forgat, a finom nedűk és ízletes étkekkel kedveskednek az egész nap folyamán.

Info: www.holloko.hu




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés