Vadonatúj helyszínen, a budai Műegyetem rakparton talál egymásra a kézműves söröket felvonultató Főzdefeszt és az utcai ételeket kínáló Street Food Show június 7-9-ig.

Az előző évtized általános gasztroforradalma után 2011-ben sörforradalom kezdődött, most a street food műfaja újul meg. Így talán nincs is mit csodálkozni azon, hogy Budapest két autentikus fesztiválja egymásra talált: a Főzdefeszt a maga 30 kézműves sörfőzdéjével és több, mint 90 fajta sörével, sosem tudott elegendő energiát fordítani a minőségi fesztiválétkeztetésre. A Street Food Show pedig egyre kényelmetlenebbül érezte magát a Hold utcai csarnokban, és nem csak azért mert fizikailag túlnőtt a téren, de azért is, mert a rendezői igazából maguk is meg vannak győződve róla, hogy a street foodnak az utcán a helye.

Az idei fúziós fesztiválra a Street Food Show amellett, hogy ismét kihozz a legforróbb utcai árusokat, egy „best of” válogatással is készül, meghívja az eddig mustrák legnépszerűbb szereplőit. Itt lesz ismét az első Street Food Show és a rendezvény történetének legkedveltebb árusa: a nemrég ráncfelvarráson átesett Wang. Az egzotikus vonalat viszi a Funky Pho csapata, akik a boltból kiszabadulva végre grillezhetnek, míg Gurung Nepálból elhozza a város egyik legjobb naanját. Szintén a szabad ég adta lehetőséggel él a Padron, akik a kiapadhatatlan baszkföldi kulináris forrásból szemezgetnek. A Varieté híveket toboroz pulled pork-ja mögé, a pastramit Pista bá’ mutatja be.

A Húspatika mangalicáit remekül kiegészíti a Vörös Homár, de ott lesz a Jacques Liszt és a Divin Porcello is. Food truckból sem lesz hiány: a hamburgereiről elhíresült Zing mellett parkol majd a Pasta Station, a lángoskirály Tésztafeszítő Kisiparos, a hot dogot átértelmező Kolbice, és kocsiból is bemutatkozik a budai Szendzso és kistestvére, a Kolosy Ébresztő, valamint a NU bisztró. A fagylaltokat a Fragola prezentálja, de lesz itt  PedaloCafé, világbajnok baristával.

A Főzdefeszt idén is nagyjából negyven standon kínál több mint százféle magyar kézműves sört, és válogatást a nemzetközi élmezőnyből. A legutóbbi Főzdefeszt óta egyetlen sörfőzde nyílt meg, a csak felsőerjesztésű söröket főző domonyi Bigfoot, de számos új sörfőző-formáció alakult, azzal a céllal, hogy a tavalyi helyzetre jellemző kósza gerillasörök világát leváltsa jól beazonosítható, stabil brandekkel. Ilyen a tavalyi közönségdíjas, Németh Anti által alapított márka, a „hedonizmus” szóból rövidített Hedon Sörfőzde, ami két sörrel, a „Credo” nevezetű SMaSH IPA-val (Single Malt, Single Hop IPA) és a „Vertigo” nevű amarillós lágersörrel mutatkozik be.
Az Élesztő gerilla-stand tavalyi sikere után maga az Élesztő is nekilátott, hogy lefőzesse a szája íze szerint való gerillasöröket. A jászapáti Guri Sörfőzdében készült Propaganda azzal a céllal készült, hogy izgalmas komlóízeket csempésszen a hétköznapi ivósörbe, a Táncoló Medve házisörfőző formációval kooperációban készült Medvetánc pedig egyenesen feszegeti a sörkategória határait – 3,8%-os valódi nyári üdítő, amiben annyi gyömbér van, hogy lángra lobbantja a nyelvet és az agyat, míg a Róth Zoltán zseniális receptje alapján készült 1Milliárd Megawatt nevű duplaIPA is energiadús élmény.

Armando_otchoa idén két kollaborációs főzetet mutat be, egy könnyű Köleses és egy félbarna IPA-t.
A legerősebb főzetet Kis Hopfanatic Tamás hozza, aki a BodzIPA mellett a Tsunami névre keresztelt, 15,2 százalékos bourbon-chipses, kávés imperial stouttal készül.

A számos új szereplő mellett lesz egy szokatlan is: a tiszteletbeli magyar sörfőzőnek számító Kaltenecker új sörfőzdét alapított. Az Ikkona sörfőzde világpremierje is a Főzdefeszten lesz, a tisztességes, hagyományos közép-európai ivósör újra feltalálásával. Lesz még sok más érdekesség – Japán Búza, Suzuki IPA, Kolibri IPA, kiwis sör, gesztenyés sör, árpasör, rastasör, barley wine, apátsági sör, biosör – bőven lesz mit kóstolni!

További információ:

http://folyekonykenyer.blog.hu/2014/05/19/itt_a_vii_fozdefeszt_street_food_show




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés