Pannon kulináris sorozat Burgenlandban

Pannon kulináris sorozat Burgenlandban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Pannon kulináris sorozat Burgenlandban

Pannon kulináris sorozatot indít a Burgenlandi Magyar Kultúregyesület, hogy megismertesse a kelet-ausztriai tartomány magyarjait a hagyományos konyhaművészettel.

Az első főzőestet szerdán, március 16-án tartják Alsóőrben (Unterwart). Az egyik szervező, Liszt Evelyn elmondása szerint a savanyúkáposztás ételekkel ismerkedhetnek meg behatóan az önköltséges est résztvevői.
Az egészéves programsorozat kéthavonta jelentkezik közösségi összejövetelekkel. Májusban bor- és sajtkóstolót tartanak a Burgenlandi Magyar Egyesület (BUKV) felsőőri (Oberwart) székházában.
Júniusban gyógynövényismereti sétán ismerkedhetnek meg az érdeklődők a gyógynövények hatásaival és magyar neveivel - olvasható az osztrák közszolgálati rádió és televízió (OFR) nemzetiségekkel foglalkozó honlapján.
Augusztusban a lekvárfőzés, szeptemberben a gombaféléket tartalmazó receptek kerülnek terítékre. A kulináris évet novemberben a második főzőest zárja majd. A események időpontját az egyesület honlapján (www.bukv.at) is meg lehet keresni.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés