Magas minőséget képviseltek a csopaki Pannon Pálinka és Párlatversenyre beküldött minták, amelyeket összesen száz éremmel díjazott a szakmai zsűri.

Csalló Jenő, a Pálinkafőzők Egyesületének elnöke a verseny eredményhirdetéséről tartott sajtótájékoztatón pénteken Veszprémben elmondta: a versenyre 143 minta érkezett, ebből 33 bronz, 42 ezüst és 25 arany minősítést szerzett, ezen kívül hét különdíjat osztott ki a szakmai zsűri, a legjobbak pedig champion-díjban részesültek.

Az elnök emlékeztetett: korábban is szerveztek Csopakon hasonló versenyeket, de azokra mindössze pár tucat minta érkezett, az idei verseny, amelyre az ország tíz megyéjéből jöttek résztvevők, egyedülálló a színvonalát és a nevezők számát tekintve is.
Horváth Zsolt, a Hungarikum Bizottság értéktárak kialakításáért felelős koordinátora emlékeztetett: 2012-ben fogadta el a parlament a nemzeti értékek védelméről szóló törvényt, amelynek nyomán megkezdődött az értékek összegyűjtése és a pálinka az elsők között került a hungarikumok közé.

Hozzátette: a Hungarikum Bizottság pályázatainak célja a minőség és az értékek megismertetése, középpontba állítása. Ennek szellemében írták ki a Pannon Pálinka és Párlatversenyt is, amelyre a kereskedelmi és a magánfőzők is jelentkezhettek.
Ambrus Tibor, csopaki polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a díjkiosztó július 11-én lesz, ahol a helyi strand vendégei által odaítélt közönségdíj is gazdára talál majd.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés