A város közepén pálinkáztak a sztárok

A város közepén pálinkáztak a sztárok - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A város közepén pálinkáztak a sztárok

- Második órájához érkezett a pálinkaszakértő sztár mesterkurzus -

Kovács Ági, Terecskei Rita, Kiss Endi és Debreczeni Zita feleléssel kezdte a „pálinkász” képző tanfolyam második óráját: az előző órán megszerzett tudásuk alapján kellett felismerniük a különböző pálinkákat. A négy sztár nem kis feltűnést keltett a tavaszi V. Budapesti Pálinkafesztivál helyszínéül is szolgáló Városháza Parkban, amint komoly arckifejezéssel ízlelgették a jobbnál jobb hungaricumokat és megpróbálták azokat párosítani a megfelelő gyümölccsel. Rákóczi Ferenc kimaradt a számonkérésből, továbbra is távoktatáson készül a nagy megmérettetésre. Ellenben Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese csatlakozott a csapathoz
Második órájához érkezett a pálinkaszakértő sztár tanfolyam, amelynek során Kovács Ági, olimpikon, Terecskei Rita, zenész, Kiss Endi, a Hooligans-ből, mint vérbeli rocker, Debreczeni Zita, modell és Rákóczi Ferenc rádiós elsajátítja a pálinkakészítés- és fogyasztás minden apró fortélyát.
A hírességek komolyan veszik az oktatást: mindenki jól lefelelt a második órán, az előző szemináriumon elsajátított tudás alapján ugyanis sikeresen felismerték és párosították a gyümölcsökhöz a megfelelő hungaricumokat.
„Amióta beiratkoztam a pálinkakurzusra, már tudom, hogy mennyiféle íz és illat különböztethető meg a pálinkák esetében. Nagyon sokszínű ital, tetszik” – mondta Kovács Ági.
Debreczeni Zita, akinek a málna pálinka a kedvence, igazi strébernek bizonyult. „A vizsgáig még mindenképpen igyekszem olyan alkalmat keríteni, amikor tudok pálinkát kóstolni és gyakorolhatom a felismerést.” – mondta Zita, aki a kurzus során arra rájött, hogy a mézes pálinka továbbra is a kedvence, amely valójában nem is bizonyul pálinkának.
Terecskei Rita a hétköznapokon soha nem iszik, ám ha vidéki koncertek után a szervezők pálinkával kínálják, elfogadja azt.
„Szeretem megkóstolni a jellegzetes, vidéki ízeket, így nem hagyom ki az alkalmat, ha megkínálnak egy kupicával” – tette hozzá a Zanzibar énekesnője.
Endi a Kresz vizsgájáról érkezett a különleges, szabadtéri pálinkakóstolásra.
„Sajnos nem sikerült – jegyezte meg, majd hozzáfűzte: „Sebaj, ha már 40 éves koromig nem sikerült jogosítványt szereznem, kibírom ezt a kis időt, amíg átmegyek a vizsgán. Addig is bármikor ihatok pálinkát, a csajom pedig vezet.” – mesélte nevetve a Hooligens-es Kiss Endi.
Csupán Rákóczi Ferenc, a Class FM műsorvezetője hiányzott az óráról, aki diétáján ugyan már túl van, ám most is igazoltan volt távol: kedvese a napokban adott életet második gyermeküknek. De Feri továbbra is lelkesen készül a vizsgára.
„Nagyon sajnálom, hogy kimaradtam a kurzusból, de megígérem, hogy felkészülök, és én leszek a legjobb a vizsgán.” – magyarázta a rádiós.
Feri helyett a Magna Cum Laude épp arra járó énekese, Mező Misi kapcsolódott be a pálinkatesztelésbe. A Pálinkadal előadója őszintén vallott eme hungaricumhoz fűződő viszonyáról: „Fiatal koromban a mennyiség számított, még a fütyülőst is megittam. Azonban a sokéves tapasztalatom során rájöttem, a minőség a fontos.”
A Mező Misivel kiegészült négy sztár igazi turistalátványosságnak számított a Városháza Parkban, ahol május 6-9 között megrendezik az V. Budapesti Pálinkafesztivált. A járókelők egy emberként drukkoltak a híres diákoknak, hogy sikeresen teljesítsék a számonkérést. A tét nem kicsi, a hírességeknek komoly bírák előtt kell bizonyítaniuk május 6-án a fesztivál hivatalos megnyitója után.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés