Az első magyar pálinka, amely a világ legnagyobb párlatmustráján, San Francisco-ban első helyezett lett, a Nobilis 12-es málnapálinkája. De a többi idei pálinkaversenyen is kiváló eredményeket értek el. Ebből az alkalomból tartottak a cég vezetői sajtótájékoztatót csütörtökön a Lánchíd Palotában.

A Nobilis Pálinkafarm a világ egyik legismertebb és legjelentősebb versenyének számító klagenfurti World  Spirits Award-on idén 30 ország 400 párlata indult. A 11. alkalommal megrendezett versenyt az Irsai Olivér Szőlőpálinka, valamint a Szilvapálinka egyaránt aranyéremmel, míg a Vilmoskörte-, Birs-, Meggy- és Barackpálinka  ezüstéremmel zárta.

A salzburgi Destillata 2014-en 183 főzde és 1 700 nevező között 7 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett, melynek köszönhetően a 29 magyar induló közül dobogós helyen végzett.

Az egyik legfiatalabb, 2010-ben indult, minőségi pálinkákat előállító hazai márka, a Nobilis vezetői szerint fontos az erjesztés, a szűrés és megannyi más szakmai művelet és tudás, de legalább ennyire az a gyümölcs, az alapanyag minősége is – hangzott el. Ugyanakkor, mint ahogy a honlapjukon is olvasható, a pálinkamesterük egyedi, új receptúra alapján készítette a bajnok 2012-es málnapálinkát, aminek bizonyára nagy szerepe volt a San Francisco-i World Spirit Competition-on elnyert díjban. .

A Nobilis családnév annyit tesz: nemes. Márpedig a név kötelez – állítják a cég munkatársai, akik közül a tulajdonos fia, a cégvezető és a főzőmester is jelen voltak a Lánchíd Palotában csütörtökön rendezett tájékoztatón és kóstolón. Jelszavuk: egy liter sem használ jobabn, mint egy pohár, ami ugyancsak a visszafogott, de minőségi italfogyasztásra utal.

A hazai pálinkapiacnak a 2007- és 2010 közötti korszak tekinthető „csúcséveknek"– ekkor termeltek itthon a legtöbbet, olyannyira, hogy még túltermelés is kialakult, igaz, akkor több fogyott e hungarikumból.

Ma már a kereslet a minőségi termékek iránt bizonyos fokig visszaesett, viszont csak ezekkel lehet hosszú távon sikert elérni. Tehát soha ilyen fontos nem volt az ügyes marketing és a megfelelő üzletpolitika – mondták egybehangzóan a jelenlévő szakemberek. A Nobilis természetesen részt vesz a közelgő májusi pálinkafesztiválon is.




   

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés