Magyarország legnagyobb hagyománnyal rendelkező bormustráját, a XXXV. Országos Borversenyt az idén a móri borvidéken rendezi a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) június 23-24-én - közölte a HNT kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az idei évben újdonságként a borvidéki borversenyeken aranyérmes borok nevezési díjának 50 százalékát a HNT állná, míg a tervek szerint a másik felét az adott bort adó borvidékek. Az idei versenyre a határon túli magyar bortermelők is meghívást kapnak. Idén megválasztják a legsikeresebb női borászt az aranyérmes borokat készítő hölgyek közül és külön díjazzák a legsikeresebb 35 év alatti fiatal borászt.

A bírálók csoportjait az Országos Borszakértő Bizottság, a Corvinus Egyetem borászati tanszéke, a borászati hatóság, és kiemelkedő borászatok képviselői alkotják.

További újítás lesz, hogy a magyar borok nemzetközi ismertségének növelése érdekében támogatják a legsikeresebb pincészet részvételét egy-egy külföldi kiállításon, az aranyérmes borok közül is kiemelkedőket pedig a HNT költségén benevezik majd rangos nemzetközi borversenyekre.

Az országos megmérettetés időpontjának megválasztásakor figyelembe vették, hogy a borvidéki versenyeket döntően április-májusban rendezik meg.

A borverseny eredményhirdetését, az aranyérmes borok bemutatását 2014. július közepén tartják majd. A borverseny fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnökei pedig a Földművelésügyi Minisztérium, és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Borászati és Alkoholos Italok Igazgatósága.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés