Tarcal város és a hegyaljai emberek szőlészeti-borászati szakértelméről, szeretetéről és hagyományairól meggyőződhetnek, akik részt vesznek a borkóstolókon a családi borospincékben, vagy a nagyobb borászatokban szeptember 19-21-én.

A fesztivál legfontosabb célja, a magyar borok népszerűsítése belföldi és nemzetközi szinten, és egy újszerű turisztikai attrakció megvalósítása Tokaj-Hegyalján. Boraik méltán népszerűek világszerte, programsorozatukkal jó hírüket kívánjuk ápolni, öregbíteni úgy, hogy a fiatalos lendületet, újszerű gondolkodást ötvözik a hagyományokkal. A fesztivál új megvilágításba helyezi a borkultúrát, és a hagyományokat tisztelő megszokott közönség mellett okkal számíthatnak a minőségi borokat és programokat kedvelő fiatalabb korosztályra is.

Az Országos Borkirálynő Fesztivál keretén belül kerül megrendezésre az Országos Borkirálynő Választás Tarcalon, a „Mézédes források földjén".

A választás célja, hogy olyan személyiség képviselje a magyar borokat, aki a borok és a borvidékek ismeretével, szépségével, kedvességével lenyűgözi a hazai és nemzetközi borkedvelő, borfogyasztó társadalmat. Magyarország Borkirálynője tehát egy éven keresztül a magyar bor arca, bornagykövet lesz belföldön és külföldön egyaránt.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés