Az agrárium, a kiváló minőségű magyar agrártermékek kulcsszerepet játszanak a turizmus élénkítésében, és fordítva.

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Magyar Értéktár és a Hungarikumok gyűjteménye a magyar gasztronómia népszerű elemei – a szegedi fűszerpaprika őrlemény, a bajai halászlé, a Piros Arany, az Erős Pista ételízesítő, a kürtős kalács, a szatmári szilvalekvár, az Unicum keserűlikőr – mellett, olyan turisztikai vonzerővel is bővült, mint a Hévízi-tó és az ottani hagyományos gyógyászat.

Magyar táj nélkül nincs magyar élelmiszer, így ezek népszerűsítése is elválaszthatatlan egymástól a világ minden táján. A Magyar Turizmus Zrt. ezért a magyar turisztikai célpontok, a magyar gasztronómia és a magyar agrártermékek közös népszérűsítését tartja célravezetőnek.

Idén már a Torkos Csütörtök akció koordinálása is a két terület együttműködésének jegyében valósul meg. A jubileumi gasztronómiai akcióra idén február 19-én kerül sor.

Ezen a napon a felhíváshoz csatlakozott éttermek azt vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak vendégeiknek.

Az éttermek regisztrációja január 23-án indult a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon, a torkoskodni kívánó vendégek pedig ugyanitt böngészhetnek a résztvevő vendéglátóhelyek kínálatában.

Az egy hete indult regisztrációs időszakban már több mint 300 étterem jelezte részvételi szándékát, melyek több mint 20%-a budapesti vendéglátóhely. A regisztráció egészen február 15-ig zajlik, a csatlakozó vendéglátóhelyek listája naponta frissül.

Magyarország élelmiszeripari termékeit a jó minőség és a magas beltartalmi érték jellemzi. Fontos marketingfeladat, hogy az említett értékeket a fogyasztókkal megismertessük és elfogadtassuk. A Torkos Csütörtök akcióban részt vevő, magyar alapanyagokat és a magyar konyha ízeit is kínáló éttermek fontos szerepet vállalnak ebben a küldetésben.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés