Orosz Ákos lett a legjobb hazai vodka mixer




 

Jövő februárban, immáron tizenötödik alkalommal rendezik meg a Finnországban nagy hagyományokat őrző vodka kupát. A rangos verseny nemrégiben lezajlott hazai fordulóját Orosz Ákos nyerte különleges kreációival, így ő képviselheti országunkat a földkerekség 24 legkiválóbb bártendere között.

 Hazánk tizenkét legjobb vodka mixere bizonyíthatta kreativitását a XV. International Finlandia Vodka Cup itthoni döntőjén. Az indulóknak long drink, aperitif és quick mix kategóriájában kellett kihozni magukból a legjobbat. Utóbbit mindenkinek ugyanazokból a meghatározott – egészen a forduló kezdetéig titkos – alapanyagokból kellett adott időn belül összeállítania, így ennél a fordulónál különösen nagy szükség volt a fantáziára. Az elmaradhatatlan prémium vodkán túl almából, chiliből, mézből, málnából és citrusfélékből is válogathattak a lelkes versenyzők.

 A finomabbnál finomabb italokat külön technikai és kóstoló zsűri is értékelte. A szakértő bírák végül Orosz Ákosnak ítélték oda a megtisztelő első helyet, szoros versenyben Keresztes Ferenc és Bálint Nikolett előtt. Orosz Ákosnak külön öröm volt az elismerés, ugyanis tavaly épphogy csak lecsúszott a dobogó első helyéről az akkor hazai nyertes, Csatlós Máté mögött.

 „A sors fintora, hogy tavaly éppen a legjobb barátom, Csatlós Máté előzött meg – kezdte a 26 éves mixer. Már öt éve bártenderkedem, ebből két évet Amerikában is dolgoztam. Nagyon örülök ennek a rangos szakmai elismerésnek, és remélem, hogy méltón képviselhetem majd hazánkat a nemzetközi versenyen” – mondta szerényen Ákos, aki idén már több elismerést is bezsebelt. Így például a Magyar Koktélbajnokság győzteseként nemrégiben ő indulhatott a nemzetközi pekingi megmérettetésen, ahol long drink kategóriában az előkelő második helyezést érte el, illetve ezután Szöulban egy világbajnoki címet is sikerült elhoznia a coffee in good spirits mezőnyében.

A Moluin Rouge lenyűgöző helyszínén, az értékelés szempontjai a nemzetközi versenyhez hasonlóak voltak: a stílusjegy, a művészet, az íz és a kézügyesség számított.

A jövő februári XV. Nemzetközi Finlandia Világkupán Lappföldön, Orosz Ákossal együtt a földkerekség 24 legkiválóbb bártendere száll majd ringbe a 25 000 dollár összdíjazású versenyen, a hőn áhított világszintű elismeréséért.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés