Hazánk legnagyobb területen termesztett fehér szőlője, amelynek bora egész évben megállja a helyét, könnyű, reduktív tételként, hordós érlelésűként vagy késői szüretelésű nagyágyúként. Októberben több rendezvényen is megismerhető a fajta számos arca.

Forrás: turizmus.com

A fajta szinte valamennyi borvidékünkön megtalálható, neve – kitörve a fröccsbor kategóriából – egyet jelent a mindennapok minőségi italával, amiből mindig kell, hogy legyen otthon egy palack.

Ezt felismerve és elismerve a Winelovers rendezvényszervező csapat október 10-én újra megrendezi Magyarország legnagyobb olaszrizling mustráját, az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstolót a Sofitel Budapestben, ahol a fajta sokoldalúságával és valamennyi stílusával megismerkedhet a közönség.

Az Olaszrizling Október Nagy Olaszrizling Kóstoló szervezői ezúttal is több mint 60 kiállító többféle olaszrizlingjét ígérik a budapesti eseményre. De mivel az olaszrizling visszafogott aromái révén képes kifejezni a termőtáj adottságait, idén több környező ország, így Ausztria, Horvátország, Szlovénia és Szlovákia borvidékei is bemutatkoznak.  Most bárki összekóstolhatja a Balaton északi partjának, Egerszólát dűlőinek, vagy a Somló-hegy vulkanikus lankáinak olaszrizlingjeit a külföldi vetélytársaikkal.

Aki azonban lemaradna a programról, a hónap során országszerte több helyszínen is megkóstolhatja e különleges fajta számos válfaját.

További információ: www.olaszrizlingoktober.hu




 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés