Nosztalgiajáratokkal a Tokaj-hegyaljai borfesztiválokra

Nosztalgiajáratokkal a Tokaj-hegyaljai borfesztiválokra - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Nosztalgiajáratokkal a Tokaj-hegyaljai borfesztiválokra

Több rendezvényre is nosztalgiavonatokkal érkezhetnek azok, akik Tokaj-hegyaljára készülnek ebben az évben. Nagy Júlia, a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye Idegenforgalmi és Kulturális Egyesület turisztikáért is felelős menedzsere példaként említette: különleges hangulatú programra invitálják az érdeklődőket ez év május 7-én Európa mértani közepére, Tállyára.

A Tokaj-hegyaljai Történelmi Borút Egyesület immár második alkalommal rendezi meg a Szalonna és Szamorodni Találkozása fesztivált a zempléni településen, amelyre ebben az évben különvonattal is el lehet látogatni.  Hozzátette: május 28-án folytatódik a sor, akkor ugyanis a Tokaji Borok Fesztiválja kereshető fel élményvonattal. A rendezvény kiváló alkalmat kínál arra, hogy a MÁV Nosztalgia Tokaj szerelvényét felavassák, a "keresztelőre" a tokaji vasútállomáson kerül majd sor a szerelvény megérkezésekor.

Beszámolt arról, hogy ősszel a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok alkalmából indul élményvonat a fővárosból a Nyugati Pályaudvarról, bízván abban, hogy ezáltal még több vendég el tud látogatni a világörökségi rangú borvidék legnagyobb szabású szüreti felvonulására, s végig tudja élvezni a borvidék borászatainak borbemutatóit, fel tudja keresni a pincéket, ahol ebben az időszakban must-, aszúszem- és szőlőkóstolásra is lehetőség van.
Nagy Júlia kitért arra, hogy a Tokaj-Hegyalja, Taktaköz, Hernád-völgye TDM szervezet és a MÁV Nosztalgia Kft. között az idei fesztiváljáratok csak az első lépést jelentik a hosszútávú együttműködés érdekében, mindkét fél szeretné a jövő esztendőben bővíteni a járatok számát, amit nemcsak az egyre népszerűbb boros programok tesznek indokolttá, hanem a következő évben nyitó szabadtéri Fesztiválkatlan is, ahová előadásról előadásra 2 és félezer nézőt várnak majd a szervezők.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés