Tokaj-Hegyalján rendezték hazánk legrangosabb nemzetközi bor seregszemléjét, a VinAgora Nemzetközi Borversenyt, ahol a magyar és külföldi borok együtt mérettettnek meg nemzetközi szaktekintélyek által. A kiosztott 58 aranyéremből 45-öt nyertek meg a hazai borok. A verseny, tekintettel annak nagyszámú külföldi nevezőjére és a nemzetközi zsűrire, nemcsak hazánkban, de a régióban is az egyik legjelentősebbnek számít. Az 1992-óta megrendezésre kerülő eseményt 2000-től a világ tíz legjelentősebb borversenye között tartják számon.

A bíráknak idén sem volt könnyű dolga, 19 országból mintegy 569-féle bort és pezsgőt pontoztak, a hazai és nemzetközi tekintetben is a legelismertebb borászatok és pincészetek válogatott nedűiből. Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodájaként, az Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** adott otthont a rangos eseménynek. A négy napon át dolgozó 71 hazai és külföldi bíráló a Tokaji borvidéket bemutató programokon is részt vettek, mellyel betekintést nyertek a környék közel ezeréves szőlő- és borkultúrájába.

A Tokaji borvidékről 61 nevezés érkezett, mellyel 15 arany és 14 ezüst érmet szereztek meg. A borversenyen Tokaj-Hegyalja legjobb fehérborai mellett felsorakoztak többek között a vörös nedű kiváló képviselői is, ám a főszerep idén a fehérboroké volt. A szép borok versenyén idén jelentősen több ezüstérem született, mint arany: 1 nagy arany, 58 aranyérem, 120 ezüstérem, 1 „nevező ország legjobb bora", 6 „legjobb fajtabor" díj, melyből 45 arany és 89 ezüst a hazai mérleg.

A borkedvelők idén is megismerhetik a részletes eredményeket, és végigkóstolhatják a borversenyre nevezett összes bort. A 6 „legjobb fajtabor" és az aranyérmes borok közül kiválasztott legkiválóbb borok, vagyis a champion borok kilétére a VinAgora Borgálán derül fény, melyre június 28-án, szombaton a Boscolo Konferencia Központban kerül sor. Minden bor mellett megtalálható a hivatalos bírálati lap a versenyen kapott értékeléssel, így a vendégek összehasonlíthatják a borok eredményeit. A „borillatú" napot közel 600 féle nemes nedű, és sok neves borász társaságában tölthetik el az érdeklődők.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés