LVHM nemzetközi borvacsora Bori Maminál

LVHM nemzetközi borvacsora Bori Maminál - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

LVHM nemzetközi borvacsora Bori Maminál

Forrás: turizmus.com

Hatvan vendég részvételével zajlott le Gyöngyösön a Bori Mami gasztrobisztróban április 6-án a Louis Vuitton Moet Hennessy „A borok világa” nemzetközi borvacsora.

A rendezvényt az LVMH támogatta, a cég képviselője előadást tartott a menüben szereplő új-zélandi CloudyBay, az argentin Terazzas és a spanyol Bodega Numanthia borokról. Az italokat Nagy Attila séf ételeivel párosították. A hideg előétel kecskesajt, spárga, zöld eper volt pisztáciával, a meleg előétel folyami rák házi csipetkével és sózott fogassal. Ezeket követte a két főétel, a siroki mangalica, kucsmagomba, burgonya nudli, valamint a pásztói marhafartő és farok karalábéval és polentával. A Pater félkemény és Ranolder kemény sajtok után csokoládés desszertet szolgáltak fel.

„Az ilyen méretű rendezvény nem jellemző vidéken, nagyon örülünk, hogy éppen nálunk, a Bori Mami gasztrobisztróban tartották. Bízom benne, hogy ez elismerése annak a munkának, amit 2014 óta folytatunk Gyöngyösön” – mondta Sándor Béla tulajdonos.

A rendezvényen mintegy hatvan vendég vett részt, köztük a Magyar Vendéglátók Ipartestülete és a Bortársaság képviselői. Olyan illusztris vendégek voltak jelen, mint Molnár B. Tamás, Gerendai Károly, a Costes tulajdonosa, Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia elnöke, Lőrincz György borász és Kovács László, az MVI elnöke.

Mint Sándor Béla elmondta, rengeteg pozitív visszajelzést kapott. Folyamatosan terveznek ehhez hasonló vacsorákat, elképzelhető, hogy a következő majd a pezsgő témakörét járja körbe.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés