Nemzetközi újságírók a VinCE 2011 rendezvényen

Nemzetközi újságírók a VinCE 2011 rendezvényen - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Nemzetközi újságírók a VinCE 2011 rendezvényen

Az ízletes nedűké volt a főszerep a hétvégén megrendezett VinCE 2011 rendezvényen, amelyen a magyar borok és borászatok mellett a külföldi borászatok is bemutatkoztak. A Decanter magazin által szervezett esemény neve egyrészt a borra (vin), másrészt a rendezvény közép-európai helyszínére (CE) utal.

A patinás Corinthia Hotelben a borok mellett a legjobb pálinkafőzdék termékei és különböző gourmet „kincsek” – sajtok, olívaolajak, különleges kolbászok – is helyet kaptak. E különleges gasztronómiai remekekkel a rendezvény szervezői és a Magyar Turizmus Zrt. együttműködésének köszönhetően egy 10 fős nemzetközi újságírókból álló csoport is megismerkedhetett, valamint a Budapesti Tavaszi Fesztivál kapcsán hazánkba látogató zsurnalisztáknak is lehetőségük nyílt arra, hogy a VinCE kurzusain mélyítsék el borral kapcsolatos ismereteiket.
A két nap során az érdeklődők nemcsak a 120 kiállító – magyar és szomszédos országbeliek, illetve néhány távolabbi borászat – kínálatába kóstolhattak bele, hanem a Magyar Turizmus Zrt. közreműködésében hazánk gazdag turisztikai kínálatába is. A nemzeti turisztikai marketingszervezet a Dél-dunántúli Borturisztikai Klaszterrel és a Móri Borvidék TDM Egyesülettel közösen várta a látogatókat. A turisztikai információkra is szomjas érdeklődők a kilenc turisztikai régió legfrissebb 2011-es ajánlati katalógusát, valamint Magyarország általános turisztikai kínálatát bemutató angol nyelvű brosúrát és balatoni bortérképet is magukkal vihettek, amely igen népszerű volt a borkedvelők körében.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés