Mihály napján rendezik az őszi Borszerdát

Mihály napján rendezik az őszi Borszerdát - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Mihály napján rendezik az őszi Borszerdát

Beköszöntött a szüreti időszak, szeptember 29-én újra Borszerdát tartanak Magyarország éttermeiben. Az akcióban részt vevő vendéglátóhelyek, továbbá egyes kis- és nagykereskedések ezen a napon ismét féláron kínálják a magyar borokat. Az őszi Borszerda a testes fehérborokat és a könnyű vöröseket állítja a középpontba.

Szeptember végén ismét Borszerdát tartanak országszerte. A Közösségi Bormarketing Alap országos kampányához csatlakozó éttermek ezen a napon féláron kínálják az itallapjukon szereplő magyar borokat ebéd- és vacsoravendégeiknek. A tematikus borszerda-sorozat idén négy alkalomból áll, a borszűrő Szent Mihály napjára időzített szüreti Borszerda harmadik e sorban. „Ezúttal a testes fehér- és a könnyű vörösborokat állítjuk a középpontba, s az éttermeket is arra kérjük, hogy fix árú borszerdai menüiket ezek köré az italok köré komponálják” – mondta Oláh László, a Közösségi Bormarketing Kft. részéről. Ismét lesz tehát menüverseny, az ételsorokat a www.borszerda.hu nyújthatják be a séfek, az étteremvezetők.
Némethné Gara Ildikó, a nyári Borszerda menüversenyét megnyerő Hotel Sopron igazgatója szerint a borszerdai menük összeállítása igazi szakmai inspirációt jelent. „A séfek ilyenkor «borokban gondolkodnak», ami tovább színesíti a magyar konyha változatos kínálatát” – fogalmaz a vendéglátós szakember.
Borszerdán nemcsak az éttermek, hanem egyes kis- és nagykereskedések is kedvezménnyel árusítják boraikat a vásárlóknak.
A borszerdai hírek folyamatosan olvashatók a www.borszerda.hu honlapon. Itt lehet tájékozódni a részt vevő kereskedésekről és éttermekről, az alkalmi menükről, és asztalfoglalásra is mód nyílik. „Szeretettel látjuk a vendégeket Magyarország több száz éttermében szeptember 29-én – mondta Oláh László. – Az elkötelezett borszerdázók pedig már most beírhatják naptárukba az idei utolsó Borszerda időpontját, november 10-ét, amikor az újborok lesznek terítéken, s az ünnepekre szánt borok kiválasztására is mód nyílik” – tette hozzá a szakember.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés