Meggyből készül a 2013-as év pálinkája

Meggyből készül a 2013-as év pálinkája - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Meggyből készül a 2013-as év pálinkája

Meggyből készül a 2013-as év pálinkája, a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A házasított párlatok hagyományát a Budapesti Pálinkafesztivál vezette be két éve. Először szilvából, majd idén barackból készült el az év pálinkája.

Neves pálinkaházak szakemberei ezúttal is együtt zsűrizték a főzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását a Budapesti Pálinkafesztiválon, 2013. május 16. és 19. között kóstolhatja meg a közönség - közölte az MTI-vel hétfőn a fesztivál kommunikációs ügynöksége.
A zsűri vakkóstoláson választotta ki a legjobb tételeket, a bírák pedig maguk a pálinkafőző-mesterek voltak, így Rádai Erzsébet a Zwack Pálinka Manufaktúrától, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Zoltán a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól. A vakkóstolást a Rézangyal főkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte.
A szakemberek végül tíz főzde tizenkét meggypálinkáját, köztük cigány- és vadmeggy párlatokat választottak ki, így az év pálinkájába Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és Újfehértói Fürtös pálinkák kerülnek. A különleges blend egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.
A kereskedelmi főzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott, blendelt párlatból 1500 darab fél literes, egyedi tervezésű, piros színű palack készül a tavaszi fesztiválra.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés