Forrás: turizmus.com

Carlo Neumann, a híres osztrák sztár séf, Reinhard Gerer tanítványa előszeretettel kínál vendégeinek mangalicapecsenyét. A művészkörökben különösen népszerű Bio-Wirtin nevű étterem jellegzetessége, hogy minden organikus (vagy ha úgy tetszik, bio), még a különleges fehérborok is.

Az organikus éttermek – mint a Bio-Wirtin is – ma már nem számítanak egyedi jelenségnek az osztrák főváros színes gasztronómiai palettáján, és a trend egyre terjed. Cristina Rojik, az üzletvezető-tulajdonos és Carlo Neumann már a nyitáskor elhatározták, hogy 100 százalékban csak organikus alapanyagokkal dolgoznak. Amint étlapjuk bizonyítja, a hagyományos módon tenyésztett mangalica is eme alapanyagok közé tartozik, akárcsak a sült libacomb krumpligombóccal, vörös káposztával, vagy a gnocchi sütőtökös-chilis raguval. Természetesen minden háznál készül, a kenyértől a különféle „pastákig", amelyeknél a lisztet külön is ellenőrzik. Az ételekhez kínált borok legtöbbje is régi, hagyományos eljárással készült. A desszerteknek különösen nagy a sikere – főleg a mandulás-csokis tortának - amelyekhez nem használnak gabonalisztet.

Carlo és Cristina hamarosan csemegeboltot is nyit az étterem mellett, ahol egyes alapanyagok, ételek és desszertek meg is vásárolhatók.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés