Magyarország nyerte a Bocuse d'Or Europe Budapesten rendezett versenyét, Széll Tamás és csapata ezzel történelmet írt. Az ezüstöt Norvégia, a bronzérmet Svédország viheti haza.

Forrás: MTI/turizmus.com

A Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány alkotta magyar csapat, valamint a norvégok és a svédek mellett Franciaország, Izland, Finnország, Hollandia, Svájc, Belgium, Dánia és Észtország csapata lehet majd ott Lyonban a 2017. január 24–25-én rendezendő Bocuse d'Or világdöntőn.

A döntőbe jutott országok pontszámai:

  1. Magyarország 1335 pont
  2. Norvégia 1282 pont
  3. Svédország 1272 pont (+ a legjobb commis különdíja)
  4. Franciaország 1265 pont (+ a legjobb húsétel különdíja)
  5. Izland 1226 pont (+ a legjobb halétel különdíja)
  6. Finnország 1197 pont
  7. Hollandia 1171 pont
  8. Svájc 1158 pont
  9. Belgium 1126 pont
  10. Dánia 1110 pont
  11. Észtország 1049 pont

A díjátadó után Széll Tamás elmondta, hogy négy és fél hónap szinte pihenés nélküli munka áll mögöttük. Csapatával nagyon erősnek érezték a munkájukat, ezért azt várta, hogy az első ötben végeznek, vagy elcsípnek egy különdíjat. "Mindig lehet fejlődni, de a mai versennyel 95 százalékig elégedett vagyok" – jegyezte meg.

A friss kontinensbajnok csapatával csütörtökön még nekiáll mosogatni és takarítani, majd két hónap pihenés után, augusztus végén kezdi a felkészülést a világdöntőre. Reményeik szerint addigra megérkezik a 2017-es világdöntő pályázati dokumentációja és a hústéma, majd télre a haltéma. Augusztus végétől ismét négy hónapnyi kemény felkészülés következik.

Azzal, hogy Széll Tamás megnyerte a Bocuse d'Or európai döntőjét, Magyarország még inkább felkerült a világ gasztronómiai térképére, bekerült a gasztronómiai elitklubba – mondta az eredményhirdetést követően a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnöke.

Niklai Ákos kiemelte: ez a díj a teljes magyar gasztronómiában és szállodaiparban dolgozókat arra kötelezi, hogy a továbbiakban még jobb teljesítményt és minőséget nyújtsanak a vendégek kiszolgálásában Magyarországon. Ez nagy feladatot ró a szakmára, ami elől nem térhet ki.

Jelezte ugyanakkor, hogy például az oktatásban is adódnak feladatok, azt a mostani díj és a Michelin-csillagok fényében újra kell gondolni, Széll Tamás ugyanis sok fiatalnak lehet példaképe.

Az elnök utalt arra, hogy Széll Tamás elsősége csapatmunka eredménye, amit ennek megfelelően kell értékelni. Dicsérte a szervezőket az esemény világszínvonalú megrendezéséért és a kiváló minőségű alapanyagok biztosításáért.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés