Nagyon erős versenyben, többségében cseh, német és lengyel indulók között két magyar főzde söre hozott haza díjat Csehországból.

Forrás: turizmus.com

Bronzérmes lett a Szent András Sörfőzde Meggyes söre és a Zip Indai Pale Lager-e a csehországi Taborban megrendezett 25. jubileumi Nemzetközi Sörfesztiválon, ahol Japántól Belgiumig közel kétszáz főzde több mint 700 söre versenyzett.

Idén február 16. és 21. között a csehországi Taborban rendezték meg az egyik legrangosabbnak számító európai sörversenyt, az Arany Sörpecsét 2015-öt. A fesztivál jellegű verseny presztízsét jelzi, hogy már 2014-ben is több mint 154 sörfőzde nevezett, idén pedig 168 főzde több mint 700 sörrel szállt versenybe a fődíjért. Évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett rendezik meg a csehországi versenyt, amit az is jelez, hogy a hagyományosan erős - cseh, belga és német - versenyzők mellett már megjelentek a kazah, orosz, norvég és japán főzdék sörei is.

A szakmai kóstoláson alapuló Arany Sörpecsét 2015 verseny idén két magyar sikert hozott: az IPA kategóriában bronzéremmel díjazták a miskolci Zip’s India Pale Lagerét. A gyümölcsös sör kategóriában a Szent András Sörfőzde bronzérmes Meggyese mellett a második helyezett a cseh Konícek Ryzler lett, az aranyérmet pedig a német Bergquell Erdbeer Portere kapta. Az összevont Major Award fődíjat a csehországi Heineken Starobrno Medium söre nyerte.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés