Magyar gasztroparádé Párizsban

Magyar gasztroparádé Párizsban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Magyar gasztroparádé Párizsban

A konyhaművészet népszerűsítése és a hungarikumok bemutatása a legfőbb célja a párizsi mezőgazdasági kiállításon való magyar részvételnek.  A kiállításra 2011. február 19-27. között kerül sor, de a magyar gasztronómiai program már a rendezvény előestéjén kezdetét veszi: a párizsi magyar nagykövetségen a legjellegzetesebb magyar ételekkel és italokkal ismertetik meg a francia szakújságírókat és turisztikai szakembereket.

A párizsi Expo pavilonjában épülő magyar standon kialakítanak egy magyar bisztrót, ahol a látogatók meg is ebédelhetnek. A konyhát – a szervezésben részt vállaló CBA kereskedelmi lánc híradása szerint - Kovács Lázár séf vezeti. A hungarikum falatkák mellett a klasszikus magyar fogásokat is megkóstolhatják a vendégek – kiváló minőségű pálinkák és borok kíséretében - de nem hiányoznak majd a kínálatból a rétesek és a kürtőskalács sem.
A szervezők a magyar konyha mellett kulturális eseményekről is gondoskodnak: Mága Zoltán hegedűművész és Havasi Balázs zongoraművész gondoskodik a magas szintű szórakoztatásról.
A Lázár Lovaspark lovai is részt vesznek a kiállítás lovasbemutatóján.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés