Londoni díjeső magyar boroknak

Londoni díjeső magyar boroknak - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Londoni díjeső magyar boroknak

A világ egyik legjelentősebb nemzetközi borversenyén, a Decanter World Wine Awards-on, ahol 44 ország 12 252 bora versenyzett, a magyar borok előkelő helyezést értek el.

A Tokajicum pincészet 2009-es száraz Darázskő Furmintja Regionális Trófeát nyert a 10 angol font feletti borár kategóriában. Érdekesség, hogy a szervezők tévedésből sorolták ide a bort, amely a hazai polcokon csak körülbelül 1500 forintba kerül. A versenyen a pincészet 2007-es 6 puttonyos Aszúja „Commended” minősítést kapott.
A Decanter World Wine Awards versenyén a magyar aranyérmes fehérborok kategóriájában a Szent István Korona bora nyerte el a Regional Trophy megtisztelő címet. A Decanter úgynevezett regionális besorolásában idén kiemelésre került Magyarország a kelet-európai régióból. A trófea odaítéléséről a hazánk borászatának fejlődését élénk érdeklődéssel kísérő négyfős kóstoló zsűri vezetője Caroline Gilby, Master of Wine döntött.
Az Etyek-Budai ültetvényüről származó Irsai Olivér  megalkotása a fiatal  Laczkó Olivér nevéhez  fűződik
Szintén Londonban hirdették ki az International Wine Challenge 2011 eredményeit, ahol a 10 ezernyi nevezett bor között a Tokajicum pincészet 2008-as Reneszánsz Cuvée-je arany érmet, a 2007-es Aszúesszenciája pedig ezüstöt kapott.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés