A legek könyve, avagy az ötödik íz

A legek könyve, avagy az ötödik íz - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

A legek könyve, avagy az ötödik íz

A mai ínyencek és a hazai vendéglátás bibliájának tekinthetjük a PrintxBudavár Zrt. Gasztronómia 2010 című kiadványát, amely nem egyszerûen guide. Közre adja például, hol lehet a legjobb reggelit kapni, melyek a legszebb éttermek, hol lehet olcsón, mégis elit helyen ebédelni, kik a legdivatosabb séfek ma, hová érdemes beülni üzleti partnerrel.
Azt is megtudhatjuk, hol tartják a legérdekesebb főzőtanfolyamokat, hova vigyük a családot egy igazi jó hangulatú közös étkezésre, melyek a legjobb piacok, hol kaphatók a legfinomabb csokik, hova nyissunk be válogatott ínyencségekért, és melyik a legjobb nyolc hazai trattoria. Hová kell menni, ha randizunk (külön kiemelve korosztályilag is!) és az adott helynek mi a pozitívuma, a zongoraszótól a félhomályig és a tortarajongó tinikig.
Az ázsiai konyha olyan honi fortélyaiba adnak betekintést az avatott tollú szerzők, minthogy melyik az a 10 egzotikus finom alapanyag, amit ezer forint alatt megvásárolhatunk. Hogyan alapítsunk biokertecskét, miféle sót kéne venni és ha már kenyérrel bűnözünk, milyennel is érdemes. Arról is tájékozódhatunk, merre tart a desszertdivat, kik a legkarakteresebb hazai gasztrofigurák, melyek a legjobb szakácskönyvek, és illik-e a kínai konyhához a bor. Mindezt kiváló minőségű fotókkal és sajtóhibák nélkül, ami ma már e műfajban is ritkaság.
A legbeképzeltebb amatőr ínyencek is tanulhatnak a szellemes magazinból, amelynek hangvétele bár objektív, mégis úgy érezzük, csak nekünk szól. Azt például sokan nem tudják, hogy a négy alapízen kívül létezik egy ötödik is, az umami. Hogy milyen is az? Gondoljunk a paradicsomra, a parmezán sajtra és a kombu nevű barmamoszatra. Na ugye.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés