Lángos, pálinka és Palya Bea a düsseldorfi Magyar Napokon

Lángos, pálinka és Palya Bea a düsseldorfi Magyar Napokon - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Lángos, pálinka és Palya Bea a düsseldorfi Magyar NapokonÉszak-Rajna-Vesztfália tartomány fővárosában mutatkozott be Magyarország kulturális és turisztikai kínálata szeptember 5-8. között.

Egyetlen vendégnek sem kellett megtennie ezer kilométert ebben a négy napban, hogy magyar lángost, gulyást, akácmézet, kürtőskalácsot kóstolhasson vagy valódi gyümölcspálinkát kortyolhasson.

A düsseldorfi városháza előtti téren felállított Hundorfban a látogatók testközelből ismerkedhettek a magyar kultúrával — tradicionális magyar ételeket kóstolhattak, valamint kézműves élményekben is részt vehettek a fazekasmester vagy a kékfestők sátraiban, sőt magyar iskolák kórusait, autentikus folklórzenét is hallgathattak – tájékoztatta lapunkat a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), amely kiállítóként vett részt az eseményen.

A helyi magyar főkonzul, Szegner Balázs irányításával megvalósuló Magyar Napok rendezvény 2500 négyzetméteren és 33 standon kínálta a magyar kulturális és kulináris specialitásokat a legnépesebb, 18 millió lakosú német tartomány fővárosának történelmi piacterén. Düsseldorfban számottevő a magyar kultúra jelenléte, tekintve, hogy a városban és környékén 20 ezer magyar él.

A Hundorf kulturális programkínálata többek között a német–magyar kapcsolatok közelmúltbeli történetére, például az országhatárok 1989-es megnyitására helyezett különleges hangsúlyt: fotókiállítással emlékeztek arra, hogy éppen 30 évvel ezelőtt, 1989. szeptember 10-én éjfélkor nyitotta meg a határt Magyarország az NDK-menekültek számára,míg néhány héttel később, november 9-én a berlini fal is leomlott.

A színpadon számos, a magyar kultúrát fémjelző zenekar és művész mutatkozott be Palya Beától a többféle zenei stílust ötvöző Karaván Famíliánát a tűzzsonglőrökig.

Magyarország innovatív és sportos országként is bemutatkozott a düsseldorfi fesztiválon több új sportággal: a TeqVoly-val, amely a Teqball magyar sportinnováción alapszik — a röplabda és teqball keveréke, amit egy teqball asztalon játszanak –, valamint a StringBike-kal, a lánc nélküli kerékpárral.

A BFTK a Nyugat-Balatoni Térségmarketing Közhasznú Kht-vel (West Balaton TDM) közösen üzemeltetett információs standot az eseményen.

Óriási volt az érdeklődés, tekintve, hogy Németországnak ezen a részén hiánypótló a magyar turisztikai szolgáltatók jelenléte. Az információigény egyaránt kiterjedt Budapest kulturális kínálatára, attrakcióhelyszíneire – beleértve a gyógyfürdőket is –, továbbá az új fejlesztésekre, kiadványokra és a térképekre is. Az egyéni látogatók számára vonzó turisztikai újdonság volt a Budapest Card városkártyacsalád is.

Forrás: https://turizmus.com/

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés