Lakáséttermek Olaszországban

Lakáséttermek Olaszországban - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Lakáséttermek Olaszországban

Itáliában is elterjed a divat: étterembe járás helyett lakásokon rendeznek vacsorákat. Egyre többen csatlakoznak az interneten terjedő gasztroközösséghez. Tagjai saját otthonukba hívják meg egymást, de nem a megszokott barátok közötti étkezésről van szó.

A meghívottak nem feltétlenül ismerik egymást, a fogásokat szakács készíti és távozás előtt fizetni kell. Még a szakács is kifizeti a saját fogyasztását.     Az Egyesült Államokból érkezett divatot gyorsan befogadta az evést és társaságot is egyaránt kedvelő Itália. A házi éttermek listája kizárólag interneten található, az otthonukat megnyitók pedig kerülik a túlzott hírverést. Akárki csatlakozhat, de feltételnek számít, hogy a vacsorához felkínált lakás a városközpontban legyen, kényelmes vendéglátást biztosítson. A vendégekre vonatkozó szabályok tiltják a későn érkezést, a lemondásról illik előre értesíteni a házigazdát, és ugyancsak előre kell jelezni az esetleges allergiát, vagy ha valaki vegetáriánus.

A fogások száma kettő és tíz között mozog, mindez fejenként 30-60 euróba kerül. Igaz, az ellenértéket adománynak nevezik. A gasztroközösség a Facebookon és e-mailes levelezés útján gyarapszik: a Corriere della Sera szerint már kedvenc helynek számít Oliviero Leti díszlettervező tíz szobás lakása Milánóban, ahol vasárnaponként várják az ebédre bejelentkezőket.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés