Hogyan éli meg egy séf felesége, ha férje hivatásának rabjává válik és ennek környezetét is kiszolgáltatja? Milyen az élet egy hús- és zsírfüggő megszállott mellett, aki nem mellesleg Budapest egyik legismertebb konyhafőnöke?

Bíró Zsófia első regénye, A boldog hentes felesége egyfelől a voltaképpen dicséretes, ám mégiscsak – ennek minden pozitív és negatív vonatkozásával együtt – divatos kortárs gasztronómiai hullám (ön)ironikus-szatirikus helyzetjelentése, másfelől az evés, mint az egyik legősibb hajtóerő, valamint a központi élelmiszerek (kenyér, vaj, rántott hús, krumpli, hagyma, bor) egyszerre antropomorf, egyszerre bohó filozófiája.

A címbeli hentes voltaképpen séf, nem is akármilyen –a könyvben „az én csillagom"-ként emlegetett férj valójában Takács Lajos (Olimpia, Laci!Pecsenye?), aki "azért főzi az állatokat olyan finomra, mert annyira szereti őket. Élve nem annyira, mert akkor zavarba jön tőlük, inkább csak akkor, amikor már a hűtőszekrényben laknak."

A kiváló humorérzékkel megírt, mindennapi helyzetkomikumokra épülő mű kiváló olvasmány azoknak, akik maguk is a tűzhelyek forróságában töltik napjaikat, de az asztal túloldaláról szemlélődők számára is szórakoztató írás.




Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 2 Ratings )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés