Konferencia a gyógyvízről Dél-Alföldön

Konferencia a gyógyvízről Dél-Alföldön - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Konferencia a gyógyvízről Dél-Alföldön

A Rózsa Hungarikum Klaszter szeretné megtalálni a módját, hogyan válhat tíz éven belül kategóriájában az ország egyik legerősebb klaszterévé – mondta megnyitó beszédében Elekes Zoltán január 25-én, Szegeden, „A Dél-alföldi gyógyvizek és a turizmus” konferencián. Számtalan ötlet és fejlesztési javaslat elhangzott a rendezvényen, melyek előrevetítik egy nagyobb turisztikai összefogás lehetőségét a térségben.
Hamarosan kiderül, mely kulturális és tudományos kincseinket, és védett természeti értékeinket sorolja a Hungarikumok Gyűjteményébe az új Hungarikum Törvény - erről Gulyás Péter, a Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának vezetője beszélt a rendezvényen. Szintén a Magyar Turizmus Zrt. képviseletében érkezett, és ugyancsak aktualitásokról beszélt Mezősi Csilla egészségturisztikai szakértő, akinek nemzetközi kitekintéséről - például a német egészségturisták elvárásairól és szokásairól - sűrűn jegyzetelt a hallgatóság. Mezősi Csilla elmondta: nem elég a kis csomag vagy nagy csomag, arra utalva, hogy a jelenleginél nagyságrendekkel frissebb, érvekkel tarkított, felmérésekkel alátámasztott package ajánlatokat várnak a gyógyulni vágyó külföldi egészségturisták. Hangsúlyozta: az idősödő társadalom trendje miatt gondolni kell a „Best Age” képviselőire, de nem szabad elfelejteni azt a fizetőképes fiatalabb generációt sem, akik családdal érkeznek, és gyermekbarát szolgáltatáscsomagokból szeretnének választani. „Mondjanak konkrétumokat” – javasolta a jelenlévőknek Mezősi Csilla – „például, ha három hét kezelést igénybe vesz a páciens, milyen problémája kapcsán várhatóan hogyan fog reagálni, ő ezt magától sosem fogja kitalálni, bármilyen zseniális is a gyógyvizünk vagy egyéb terápiánk”.
A szünetet követően Albel Andor feladata volt éberen tartani a Rózsa Klaszter konferencia hallgatóságának érdeklődését. A Dél-alföldi Termálklaszter elnöke humorral tarkítva érvelt, kiemelte a dagonyázás és a wellness közötti hatalmas különbséget, valamint elmondta, Magyarországon áttekinthetetlenül sokszínű a kínálat, elfelejtik, hogy „a termálvíz semmi többet nem mond a szolgáltatásunkról, mint hogy az a víz meleg”. Albel Andor szerint említeni kell a promóciós anyagokban, hogy a gyógyvíznek bizonyított a gyógyhatása.
Weiser István az online marketing trükkjeiből mutatott be néhányat a jelenlévő turisztikai szakembereknek: a szegedi designstúdió vezetője egy perc alatt bizonyította a jelenlévőknek (egy csokoládéreklám levetítésével), milyen egyszerűen és olcsón létrehozható bemutatkozó kisfilm, amelyet később milliók - kérés nélkül - továbbítanak egymásnak. Szellemi nasizás folyik – mondta, majd hozzátette, a turisztikai honlapok látogatói, mint általában az online felhasználók, gyakran bizalmatlanok és türelmetlenek, villámgyorsan meg kell ragadni a figyelmüket, és mindig kell, hogy legyen plusz ajánlatunk számukra. Példaként a szegedi designstúdió-vezető elmondta, a nyaralási csomaghoz bármikor lehet plusz vendégéjszakát, masszázst vagy biztosítást ajánlani.

Meglepően sok kérdés érkezett a konferencián a világbajnokságot nyert hazai ásványvíz a Szentkirályi ásványvíz „gazdájához”, Balogh Leventéhez, aki előadásában kifejtette: vakteszt alapján választották terméküket világbajnoknak, termékük magyar kincs, Hungarikumnak tekinthető, kíváncsian várják az erre vonatkozó új törvényt. Az ügyvezető kiemelte, keresik a lehetőségét, hogy más Hungarikumok gazdáival felvegyék a kapcsolatot, így erősítve egymást a piacon.
A konferencián bemutatkozhattak a Vajdasági Egészségturizmus Klaszter és a vrdniki Termál Gyógyfürdő képviselői is, folytatva a korábbi vajdasági és Dél-alföldi turisztikai együttműködést.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés