Kiválasztották a Város Borát
Bussay Escuvée lett idén a Hévíz Város Bor cím büszke birtokosa. A minőségi száraz fehérbort bormustra keretében választották ki az ítészek árpilis 3-án. Az eseményt a Hévíz TDM Egyesület szervezte, a házigazda nevében Papp Gábor polgármester vett részt az eseményen.

A Városháza konferenciatermében szakértőkből álló zsűri kóstolgatta és véleményezte a nedűket. A zsűriben Kreil Vilmos (Balatoni Borház), Both Gábor (Veszprémi Egyetem), dr. Szakonyi József (hivatásos borkóstoló), Kielmayer Krisztián (nemzetközi borakadémikus) és Karádi Szabolcs (sommelier) vett részt.
Karádi Szabolcs elmondta: a megye egész területéről érkeztek borfajták a minősítésre, a pályázati kiírásnak megfelelően csak száraz fehér borral lehetett indulni.
A zsűrinek többször is vissza kellett kóstolnia a borokat, annyira nehéz volt ugyanis a döntés – jelezte.
Végül az említett Bussay Escuvée került ki a győztesen tehát a viadalból, a város ezt a borfajtát palackoztatja az idei esztendőben.
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 0 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés