Kézműves söröké hétvégén a Budapesti Mikszáth tér

Kézműves söröké hétvégén a Budapesti Mikszáth tér - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Kézműves söröké hétvégén a Budapesti Mikszáth tér

A Főzdefeszt szervezői összefogtak a Civilek a Palotanegyedért Egyesülettel és május 13-14-én a VIII. kerületi Mikszáth Kálmán téren tartják meg a másfeledik Főzdefesztet (az első kiadást tavaly ősszel a rossz idő miatt ugyanis el kellett halasztani, helyette a partner vendéglátó-helyek kínálták a hazai sőrfőzdék különleges italait).

Az Első Hazai Kézműves Sörfesztivál célja, hogy reflektorfénybe állítsa a lassan ismét magára találó hazai sörfőzést, és egy hétvégére összehozza a fogyasztókat, a kocsmárosokat és a sörfőzőket, hogy kóstoljanak és beszélgessenek, szövetkezzenek a magyar sör jövője érdekében. Kulcskérdés a személyes jelenlét, ezért a szervezők ragaszkodtak hozzá, hogy a sörfőzők személyesen mutassák be termékeiket.
Május második hétvégéjén 10 hazai kisüzemi sörfőzde hoz a fővárosba több mint 200 hordó sört. Itt lesz többek közt a messze földön híres, hétköznapokon csak Prágában és Miskolcon kapható, Tokaji Aszúval készült Korty, vagy a 10%-os békésszentandrási fekete, áfonyás sör, illetve a Főzdefeszt kedvéért dupla erősségűre főzött Köleses Sör. Vendégek lesznek az osztrák Gösser a maga utolérhetetlen szűretlen árpasörével, a Zwickllel, a rozsnyói magyar Kaltenecker többek között egy füstölt sörrel, és a világklasszisnak számító, örök kísérletező prágai Pivovarsky Dům egy zöld színű, húsvéti csalános sörrel.
A Mikszáth téri vendéglátóhelyek külön az alkalomra optimalizált különleges ételválasztékkal várják a vendégeket. A modern sörgasztronómia egy váratlan fordulatát a Malackaraj pultja fogja bemutatni.
A színpadon délután szakmai beszélgetések lesznek, este pedig koncertek. A szakmai programon a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari tanszékének docense, Vecseri Beáta, Vétek György söríró és Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke, illetve Bereczki István, az egyetlen magyar komlótermesztő fogja megtárgyalni a hazai kézműves sör múltját, jelenét és jövőjét a sörfőzők és sörbloggerek társaságában. A szakmai beszélgetés után nyilvános sörkóstoló és sörértékelés a szakma nagyjaitól ajándék kóstolóval és ajándék sörfalatkákkal. Végül a szervezők ismert közéleti személyiségekkel ülnek le beszélgetni és igyekeznek ledönteni az összes áporodott sörös közhelyet, megcáfolni az összes sörrel kapcsolatos városi legendát. A pénteki ünnepélyes megnyitón csapra verik a fesztivál első söröshordóját, a szombati fesztiválzárón pedig bejelentik a Fesztivál Sörét, amit a közönség fog megszavazni. Péntek este a Cabaret Medrano és az Artézis játszik, szombat este a Fit Fat, a Cocklers, majd végül a Grabanc zárja a fesztivált.

A Főzdefeszt 2011-en bemutatkozó Sörfőzdék:
Agro-flott (Békésszentandrás)
Kissler Sörfőzde (Dombóvár)
Serforrás Sörfőzde (Felsőzsolca)
HBH Sörfőzde (Táborfalva)
Bors Sörfőzde (Győrzámoly)
Kárpi (Soltvadkert)
Osterbrau (Fót)
Osterbrau (Domony)
Kaltenberg (Budapest)
Dupla Köleses Sör (Jázsdózsa)
Grabanc IPA

A Fesztiválban részt vevő vendéglátóhelyek: Darshan Café, Fiktív Pub, Don Leone Pizzéria, Leonardo Pizzéria, Blues Pub, Mixart, M2, Zappa.
További információ: http://fozdefeszt.hu


Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés