Jövőre újra a Várban rendezik meg a libamájünnepet

Jövőre újra a Várban rendezik meg a libamájünnepet - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Jövőre újra a Várban rendezik meg a libamájünnepet

A Vivat Bacchus koncertjével zárta kapuit vasárnap este a Budavári Libamájfesztivál, amelyre a három nap alatt összesen 17.500-an látogattak ki. A legnépszerűbb libavariációk közé tartozott a libaburger, a libamájhurka és a libakolbász, a leginkább keresett édesség pedig a tokaji aszús libamájfagyi volt. A fesztivál vendégei között számos külföldi turista is kilátogatott a nemzeti kincsnek is nevezett libamáj fesztiváljára, ahol a libamájkülönlegességek mellett megtalálhatóak voltak a kacsa és libahúsból készült ételek is.

A Budavári Libamájfesztivál péntek délben nyitotta meg kapuit. A megnyitó ünnepséget követően Pap Krisztián, a rendező Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. vezérigazgatója és Ökrös Mariann, a Libamájszövetség elnöke a fesztivál hivatalos ételének, a libamájhurkának ünnepélyes megvágásával indította útjára a rendezvényt.
„Sikeres volt a fesztivál, mert elértük azt, amit célul tűztünk ki: egy jóhangulatú fesztivál keretében, kellemes borok és ínyencségek társaságában a libamájkülönlegességek népszerűsítése. Az ágazat az elmúlt években sok problémával küzdött és természetesen nem egy fesztivál fogja a gondokat feloldani. Mi egy olyan rendezvényt valósítottunk meg, amely nem csak a magyar fogyasztók figyelmét hívta fel erre a kiváló hungarikumra, hanem a döntéshozókét is. Sokan közülük el is jöttek hozzánk, például Csorbai Attila, A BaromfI Terméktanács elnöke, vagy Pap Lajos, a Lúdszövetség elnöke. A mostani fesztivál egy erős kiállás volt a libamáj mellett, olyan mint egy petíció, amelyet több mint 17 ezren írtak alá, és álltak a magyar élelmiszerek mellé” – mondta Pap Krisztián, vezérigazgató.
Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. elkötelezett híve a magyar élelmiszereknek és a magyar termelőknek. Éppen ezért egy új fesztivált indítanak útjára, amely kiválóan illeszkedik az általuk képviselt szellemiségbe, a magyar élelmiszerek és termelők népszerűsítésébe. A Vad és Hal ünnepet a tervek szerint októberben szervezik meg, ahol a hal- és vadételek lesznek a fesztiváli hangulat középpontjában, novemberben pedig ismét megnyílik a Kézműves Magyar Ízek Vására a Millenáris B épületében.
A Budavári Libamájfesztivált a Magyar Ízek Kereskedelmi Szövetség Zrt. rendezte, szervezője pedig a nemrég Aranypengét nyert Humán Telex Reklámügynökség. volt. A hétvégi fesztiválra számos híresség is kilátogatott, köztük Erdei Zsolt „Madár” is, aki a vendégek örömére serpenyőt ragadott, és Kerekes Sándor szakácsmesterrel libamájkülönlegességet sütött.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés