Ígéretes jövő előtt állnak az április 10-12. között lezajlott 34. Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Verseny résztvevői - fogalmazta meg egyöntetűen a hazai vendéglátó szakma kiválóságaiból álló szakács-, cukrász- és pincérzsűri.

A budapesti Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola által szervezett és lebonyolított versenyen, idén, a menüsorok, a dísztorták és a terített díszasztalok a századforduló gasztronómiáját idézték. A magyar csapatok versenymunkáinak nagy részét az idén 130 éve született Gundel Károly ihlette. A zsűri - a mai trendek mentén - mindhárom szakterületen a "kevesebb, több" elvére hívta fel a  versenyzők figyelmét, s számos hasznos trükkel látta el a jövő cukrászmestereit és sztárséfjeit.

Cukrász kategóriában Semmering (Ausztria), szakács- és pincér kategóriában, valamint az összesített versenyben a dán Aalborg város vendéglátó iskolájának csapata nyert. (A 2013.évi lyoni Bocuse d'Or döntő 3. helyezettje, Jeppe Foldager is Aalborgban tanulta a szakma alapjait.)

A verseny rangját jelzi, hogy a szponzorok között szerepel a Danubius Hotels Group, a Zila Kávéház, valamint a Gundel Étterem is.

Kormányos Dorottya felvételein egy dísztorta illusztrálja a diákok felkészültségét.


 
Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Fehértói Halászcsárda

Algyői Halászcsárda

Jobb Miint Otthon Kisvendéglő és Halászcsárda Szeged

Kiskőrössy Halászcsárda Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Stüszi Vadász Étterem Szeged

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés