Jövő héten itt az idei utolsó Borszerda

Jövő héten itt az idei utolsó Borszerda - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Jövő héten itt az idei utolsó Borszerda!

Az épphogy befejeződött szüret első friss vörösborait hagyományosan Szent Márton napjára töltik palackba. Az idei Borszerda sorozat így a testes, ünnepi vörösborok mellett az újborokkal zárul a jövő héten. A Borszerda-program utolsó napjához minden eddiginél több étterem csatlakozott és külön erre az alkalomra kínálnak a terítéken lévő borokhoz komponált menüsorokat. Ezek az éttermek jövő szerdán féláron adják a jóféle magyar bort.
A jövő héten lesz az év utolsó Borszerdája, november 10-én a programhoz csatlakozó éttermek féláron adják a minőségi magyar borokat, és meghívják az ebéd- vagy vacsoravendégeket egy pohárkára a ház borából. A késő őszi Borszerda a másnapi Szent Márton napjához – így a libasülthöz és az újborokhoz is – kötődik. Hagyományosan ekkor verik először csapra az idei szüret „eredményét” rejtő hordókat, sok pincészet külön Szent Márton napi újbort is készít. A novemberi 10-i Borszerdán már ezeket a borokat is kóstolhatják a borbarátok. Ezzel párhuzamosan – az év végi ünnepi szezonra gondolván – terítéken lesznek a testes vörösek is. A borértők már most kiválaszthatják, hogy melyik magyar nagybort teszik a karácsonyi asztalra.
„Sikeres hírverése volt a magyar boroknak az idei Borszerda-program” – értékelte a borkampányt az Agrármarketing Centrum igazgatója, Simon Péter. A szakember összegzésében úgy véli, hogy a rendezvénysorozat jól szolgálta a magyar borok népszerűsítését – nemcsak a hazai borbarátok körében, hanem a program kínálatába belekóstolt turisták is elismerően nyilatkoztak a magyarországi borkultúráról és gasztronómiai élményeikről.
Az év utolsó Borszerdájára – és a hozzá tartozó menüversenyre - minden eddiginél több vendéglátóhely jelentkezett. Ezekhez a borokhoz álmodtak ételkölteményeket azok a séfek, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek a Borszerda menüversenyében. A www.borszerda.hu oldalon már megtalálhatók azok a menük, amelyeket a szakácsok találtak ki, és amelyeket a borszerdán egy-egy bor társaságában kínálnak a vendégeknek a csatlakozó vendéglátóhelyek. A beküldött menük közül egy héttagú szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket a Borszerda csapata külön is a vendégek figyelmébe ajánl. A verseny szabályzata szerint az ebéd- és vacsoramenüket a Borszerda napján azon az áron kell kínálni, amit a pályázó a menü leadásakor megjelölt.
A jövő heti Borszerdán – ahogy a korábbiakon is - nemcsak éttermek, hanem kis- és nagykereskedések is kínálnak kedvezményesen borokat a vásárlóknak. A regisztrált kereskedők – akik ugyancsak megtalálhatók a www.borszerda.hu honlapon – jellemzően 10–20 százalékot engednek áraikból ezen a napon. A Borszerda csapata arról is gondoskodott, hogy az ebédről vagy vacsoráról hazatérőket a Főtaxi kedvezményes tarifával szállítsa el: a borszerdázás után hazatérőknek csupán annyit kell megtenniük, hogy a taxi rendelésekor a 267-es számot is beütik vagy bemondják a diszpécsernek.
Érdemes tehát újra ellátogatni a megújult honlapra, ahol bővebben is tájékozódhatnak az idei negyedik és egyben utolsó Borszerdához kapcsolódó rendezvényekről.

A menüverseny zsűrijének tagjai:

Benke László
mesterszakács

Horváth Zoltán
Törzsasztal Gasztronómiai Magazin

Buday Péter
mesterszakács

Vrábel Krisztina
Dolce Vita

Szatmári Nóra
kulinarisvilag.hu

Zsupos Ildikó
Ízek és Érzések

Habik Erzsébet
Vidéki Ízek


További információk:

T. Reibach Orsolya projektvezető
ISSUES Management Tanácsadó Kft.
1075 Budapest, Madách tér 7.
Telefon: 1 317 4732, 1 328 0680
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mobil: 06 20 520 1736
Fax: 1 799 0099
www.issues.hu

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés