Jamie Oliver Budapesten

Jamie Oliver Budapesten - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Jamie Oliver Budapesten

Forrás: turizmus.com

Bár könyveivel és főzőműsoraival már több mint másfél évtizede találkozhatunk itthon, és étteremláncának hazai tagja két éve nyílt meg, most először látogatott Budapestre a neves séf, akit Iain Lindsay, az Egyesült Királyság budapesti nagykövete a „brit konyha globális nagyköveteként” mutatott be.

Az április 19-i sajtóesemény helyszíne természetesen a Jamie’s Italian volt, ahol Jamie Oliver őszintén, közvetlenül mesélt életéről és az ételekhez fűződő viszonyáról, és a meghívottak ízelítőt is kaptak a néhány napja debütált új menüből. Mint kiderült, gyerekkorában nagyon egyszerűen gondolt az ételekre, de aztán rájött, mennyire nem mindegy, mit is takar ez a fogalom, azt pedig végképp nem gondolta volna, hogy egyszer majd külföldön is éttermet nyit.

Mára neve nem csupán éttermi brandjeivel kapcsolódott össze, hanem az általa képviselt értékekkel is, amelyek a fenntarthatóságot, az állatokkal való méltóságteljes bánásmódot és a vegyszermentes alapanyagokból készülő egészséges ételeket helyezik fókuszba. Ez utóbbival kapcsolatban Zsidai Roy, az éttermet (és a Gozsdu udvarbeli Jamie’s Pizzeriát) üzemeltető Zsidai Csoport vezetője hozzátette: ezen kritériumoknak megfelelni küldetés, és komoly kihívás is egyben, hiszen még viszonylag kis számban állnak rendelkezésre olyan termelők, akik egész évben megbízható alapanyaggal látnák el őket.

Mindenesetre a Jamie’s Italian budapesti étlapján a klasszikus olasz termékek (mint például a Dél-Olaszországból származó eredetvédett bivaly-mozzarella) mellett megjelenik a magyar mangalica is, ami Jamie Oliver szerint szép lassan meghódítja a világot. Kérdésünkre válaszolva pedig nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy magyar vagy magyar inspirációjú ételek is felkerüljenek éttermei kínálatába.

Egy másik izgalmas fogás a többek közt quinoát, lencsét, gránátalmát, brokkolit, avokádót és kétféle céklát is tartalmazó „superfood-saláta”, amelynek összeállításakor Jamie olyan helyeket látogatott meg, ahol az emberek sokáig élnek, és az ő ételeikből merített inspirációt.

A magyar szakácsokról elismerően beszélt, mint mondta, Londonban híresek munkabírásukról, fegyelmezettségükről és megbízhatóságukról. Budapesten pedig bár először jár, de jóval többet kapott a várostól, mint ahogy korábban számított rá, és biztos benne, hogy családjával is visszatér, miközben barátait és a közösségi oldalain követőit is erre buzdítja majd.

Pin It
©2023 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés