Ismét lesz Pannon Bormustra

Ismét lesz Pannon Bormustra - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Ismét lesz Pannon Bormustra

A Pannonhalmi Főapátságban május 11-13 között rendezik meg a XII. Pannon Bormustrát, ahol nemzetközi és hazai borszakértőkból álló zsűri előtt versenghetnek a legkiválóbb hazai borok.

Két elismert hazai szakember mellett hat nemzetközi szaktekintély is részt vesz a zsűrizésben. Az  utóbbiak közül négyen elvégezték a világ legmagasabb szakmai tudásszintjét jelentő Master of Wine vagy Master Sommelier képzést.
A Pannon Bormíves Céh 1999-ben Gál Tibor és Heimann Zoltán borászok kezdeményezésére indította útjára a borversenyt elsősorban azzal a szándékkal, hogy lehetőséget biztosítson hazánk kiemelkedő minőségű borainak nemzetközi színvonalú megmérettetésére.
A Pannon Bormustra új eleme, hogy a verseny után, de még az eredményhirdetés előtt Budapesten "visszakóstolásra” kerül sor, vagyis a zsűri által díjra jelölt borokat bemutatják a hazai szakújságíróknak is. Ezen kívül bevezettek két új kategóriát: a  legjobb ár-érték arányú boroknak a "Legjobb vétel" elismerést, és díjazzák a legjobb kárpát-medencei szőlőfajtából készült fehérbort is.
Az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadás a budapesti Millenáris parkban lesz június 2-án, a hazai minőségi gasztronómia termékeit felvonultató Budai Gourmet fesztivál szakmai nyitónapján. A nagyközönség a nyertes borokat a fesztiválon kóstolhatja meg először, június 2-5 között.
Az XII. Pannon Bormustra levezénylésést a Sziget Kft., amely az idei évtől átvette a Budai Gourmet gasztronómiai fesztivál szervezését is.
Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés