A tavalyi sikerre való tekintettel az idén is megrendezésre kerül Esztergom önkormányzatának támogatásával a Húsvéti Sonkaszegő Fesztivál.

Forrás: turizmus.com

A Bazilikában nagyheti szertartások, a Prímás Pince mellett pedig húsvéti sokadalom várja 2015. április 4. és 6. között a vendégeket.

A keresztény hagyományok mellett, a húsvéti népszokások is megelevenednek a rendezvény 3 napja alatt, melyhez interaktív kézműves programok és tematikus gyermekprogramok is csatlakoznak a hosszú hétvégén.

Húsvéttal véget ér a nagyböjt és egyben a hústól való tartózkodás.  Erre utal az ünnep magyar neve és erre utal a fesztivál nagyszínpadán vasárnap 14:00-kor kezdődő sonkaszentelés és sonkaszegés.  A húsvéti ételek, a sonka, a kalács, a torma, a tojás füles kosarakban történő húsvétvasárnapi megszentelése régi népi hagyomány, amely Jézus csodálatos kenyérszaporítására és az utolsó vacsorára utal.

Húsvéttal a nagyböjtöt jellemző elmélyülés és lemondás időszaka után a feltámadás, a tavasz és az élet öröm ünneplése kerül előtérbe.  A nagyszínpadon számos hazai és külföldi sztárvendég gondoskodik arról, hogy a tavalyi évhez hasonlóan mindenki megtalálhassa a kedvére valót.

Szombaton Dani bohóc, a Triász, Török Ádám, Neoton és Abaházi Csaba lép színpadra.

Vasárnap Pulzus gyermek műsor, a Twinnerek (Ikrek), a Nyughatatlan, a Maszkura és Tücsökraj, valamint a Balkán Fanatik szórakoztatja majd a közönséget.

Húsvét hétfőn a Rockforse gyerek zenekar, a jó Laci betyár, Bódi Csabi, Monita, Varga Viktor és Péter Sramek, valamint a ZENEkar zárja a rendezvény utolsó napját.

A Prímás Pincében bebarangolhatja a Kárpát-medence borvidékeit, s száznál is több bort kóstolhat. Vasárnap és hétfőn ünnepi büféebéddel és szakképzett óvónővel várják a családokat.

A Gasztro utcában nagyszerű séfek, különleges ételek, a kézműves sétányon tradicionális népi iparművészek, a gyermekszigeten és a rendezvény egész területén pedig interaktív programok várják az ide látogató közönséget.

A rendezvény ingyenesen látogatható.
 

Pin It
Facebook Social Comments
Rating:
( 1 Rating )

Antal Pincészet Baja - Antalvin Kft.

Béla Borászat Imrehegy. A Béla Borászat minőségi palackozott borai: Riesling, Olaszrizling, Nektár, Cserszegi Fuszeres, Cabernet Cuvée, Kékfrankos, Pinot Noir - Kékfrankos Rose

Gere Tamás és Zsolt pincéje - Villány. Borkostoló, vendéglátás, étterem, bororzó. Borok: Villányi Olaszrizling, Siklósi Hárslevelű, Villányi Rosé, Villányi Kékoportó, Villányi Kékfrankos, Villányi Pint Noir, Villányi Cabernet Sauvignon

Polgár Pincészet, Polgár Zoltán borász, Villány, pincelátogatás, borkóstoló vörösbor, szállás, panzió

A Tolcsva Bor Kft. bemutatkozó oldala. Sajgó Pincészet és Panzió Tolcsva. Boraink: Tokaji Furmint (Félédes, száraz), Tokaji Sárgamuskotály, Tokaji Hárslevelű, Tokaji Szamorodni (Édes, száraz) Tokaji Késői Szüretelésű (Furmint, Sárgamuskotály, Hárslevelű), Tokaji Aszú (3,5,6 puttonyos), Tokaji Aszú Eszencia, Tokaji Eszencia (Nektár)  Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Varsányi Pince Verpelét. A Varsányi Pince bemutatkozó oldala. Boraink: Verpeléti Muskotály, Debrői Hárslevelű. Borkóstoló, borkostolás, vendéglátás.

Keresés