Hatnyelvű borászati szótár jelent meg

Hatnyelvű borászati szótár jelent meg - 5.0 out of 5 based on 1 vote
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Pin It

Hatnyelvű borászati szótár jelent meg

Hatnyelvű szőlészeti és borászati szótár jelent meg a Mezőgazda Kiadó gondozásában. A hiánypótló kiadvány ötezernél több szócikket tartalmaz magyar, angol, francia, német, olasz és orosz nyelven. Az ábécé szerint sorba rendezett magyar szakkifejezések a szőlészet és borászat különböző területeinek - a többi között a szőlőnövény biológiája, morfológiája, biokémiája, termesztéstechnológiája, technikai eszközei, művelési módjai, a borászati technológia, kémia és mikrobiológia - szavait ölelik fel.

A szócikkeket sorszámmal látták el, ezek segítségével az egyes nyelvek szakszavai is kikereshetők. A kötet így angol-magyar, francia-magyar, német-magyar, olasz-magyar, orosz-magyar szótárként is használható - olvasható a kiadó honlapján. Az érdeklődők a szőlőbetegségek és -kártevők latin nevét is megtalálhatják.
A kötet szerzői amellett, hogy a téma avatott ismerői, hosszú időt töltöttek az egyes nyelvterületeken. A szakterület meghatározó nyelvein összegyűjtött legfontosabb szakszavak- és kifejezések a szakma képviselőinek és minden érdeklődőnek segítséget nyújthatnak.
A könyv az Agrármarketing Centrum (AMC) a "magyar borkultúrát, borászokat, borokat népszerűsítő helyi kisprojektek" elnevezésű pályázatának keretében, a vidékfejlesztési miniszter jóváhagyása alapján valósult meg - közölte a mű megjelenését támogató AMC hétfőn az MTI-vel.

Pin It
©2024 Kontraszt Web és Videó Stúdió Szeged. All Rights Reserved.

Keresés